Onze sponsor:
06 december 2015 | Niels Laan | Homewizard, Raam/deur sensoren

Review: HomeWizard - Magneetschakelaar

Via HomeWizard heb ik de HE852-HW magneetschakelaar te beoordelen gekregen. Dit is een deur- en raamsensor waarmee je kunt detecteren of deze open/dicht is. Handig als je bijvoorbeeld wilt dat een lamp aangaat bij het openen van een deur.

"Leuke toevoeging aan je domotica systeem"

De sensor is niet de kleinste die ik gezien heb maar hij is ook niet super groot. De afmetingen zijn: 8,0 x 4,3 x 1,5 cm (HxBxD). Er gaat een 3V (CR-2032) knoopcel batterij in, die bijgeleverd wordt. De sensor heeft een bereik van 30M (zonder obstakels). Vastzetten kan je doen door de 4 bijgeleverde schroefjes of met de bijgeleverde dubbelzijdige stickers. De variant met de schroefjes had van mij wel wat netter gemogen, deze vallen nogal op.
Deze sensor is een zender, en kan dus niks ontvangen. Dit hoeft ook niet perse bij een magneetcontact, maar er is dus geen terugkoppeling of het signaal wel aankomt.
De magneetsensor is te koop als onderdeel van het Awarenes Pakket (€ 249,00 of als optie € 8,95).

Wat krijg je:

- Sensor
- Magneetcontact
- Handleiding (Nederlands)
- Batterij
- 4 schroefjes
- Dubbelzijdige tape (zou erbij moeten zitten, deze ontbrak bij mij)

Uitpakken:

Grootte:

Uiterlijk:

Installatie:

Het installeren van de sensor gaat zeer gemakkelijk. Je haalt het plastic weg bij de batterijen dan stel je de inschakeltijd in (2 tot 20 min.). Hierna kun je hem toevoegen via de APP (zie schermen). De stappen zijn duidelijk uitgelegd in de APP. De toevoegen knop op de sensor zit trouwens aan de zijkant.

Zorg dat je bij het monteren op een deur dat de 2 pijltjes naar elkaar toewijzen en niet meer dan 10mm afstand tussen sensor en magneet zit.

Installatie schermen

App opties:

Fibaro Door/Window sensor vs Home Wizard Magneetcontact

Natuurlijk niet echt met elkaar te vergelijken omdat de ene een Z-wave protocol heeft en de andere 433Mhz/KaKu. De HomeWizard variant kost €8,95 en de Fibaro €49,95 wat ook een behoorlijk verschil is. Dit verschil zie je wel terug in de afwerking en betrouwbaarheid. De Fibaro is mooier, kleiner en degelijker afgewerkt, heeft een terugkoppeling en veel meer instel mogelijkheden. Lees hier de review van de Fibaro door/window sensor.

Notificatie/Actie:

Ik heb een actie gemaakt om een lamp aan de zetten en weer uit na 1 min. Daarnaast wil ik graag een notificatie ontvangen op mijn telefoon.

Aanmaken van deze notificatie/actie werkt gebruiksvriendelijk. Het is eigenlijk gewoon de verschillende stappen volgen. De betrouwbaarheid is best oké. (Ik had een paar keer dat de status niet klopte).

Conclusie:

Zeer goedkope sensor die prima werkt en een leuke aanvulling is op je systeem. Afwerking had wel wat netter gemogen maar alles heeft natuurlijk zijn prijs.

Goed geprijsd
Installatie zeer gemakkelijk

Afwerking kan beter
Status komt soms niet goed door
Niet te gebruiken als alarm signalering (signaal kan gemakkelijk onderschept worden).
HomeWizard bedankt voor het beschikbaar stellen.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.