Onze sponsor:

Review: KlikAanKlikUit - Bewegingsmelder

Via HomeWizard heb ik de bewegingssensor van KaKu (KlikAanKlikUit) binnen gekregen. Dit is een draadloze bewegingssensor en je raadt het al: je kunt er beweging mee detecteren. 

Handig om een lamp aan te zetten of te kijken of er ongewenste gasten in je huis zijn. De sensor werkt via infrarood en heeft een detectie hoek van 65° (verticaal) en 120° (horizontaal). Bij de sensor worden lamellen geleverd zodat je de hoek kleiner kan maken, handig als je iets wilt afdekken.
De sensor heeft de grootte van een normale schakelaar (80x80x27MM / HxBxD) en kan met schroefjes (of dubbelzijdig tape) aan de muur bevestigd worden.

"Gemakkelijk te installeren"

Geheel oogt wat plastic, maar zit voor de rest wel prima in elkaar. Er moeten 2 AAA batterijen in die niet meegeleverd worden.
Je kunt aan de achterkant van de sensor de volgende zaken instellen:
- Detectiebereik (1, 3 en 6 meter)
- Lichtgevoeligheid (L, M, H)
- Tijdsvertraging/uit signaal (5s, 1m, 5m, 10m)
De sensor is te koop voor € 29.95 via de HomeWizard webshop.
- Bewegingsmelder
- Handleiding (Nederlands)
- Lamellen
- Dubbelzijdig tape
- Schroefjes

Uitpakken:

Grootte:

Uiterlijk:

Installatie:

Installeren gaat vrij gemakkelijk. Kwestie van de batterijen erin doen en op de DEL stand zetten. Hierna de stappen op de APP volgen. Vergeet niet de sensor te activeren door je hand ervoor te zwaaien (anders wordt hij niet geactiveerd).

Na de installatie duurt het 30 seconden tot de sensor aan de hoeveelheid licht gewend is. Het kan dus zijn dat hij niet meteen reageert.

Installatie schermen:

App opties:

Notificatie/actie:

Ik heb een actie gemaakt om een lamp aan te zetten en weer uit na 1 min. Daarnaast wil ik graag een notificatie ontvangen op mijn telefoon.

Conclusie:

Prima sensor, behalve de vormgeving, eigenlijk weinig aan op te merken. Natuurlijk kan alles beter maar voor deze prijs is het een mooie aanvulling op je systeem. Betrouwbaarheid is ook prima in orde.
HomeWizard bedankt voor het beschikbaar stellen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.