Onze sponsor:

Review:

06 november 2016 | Niels Laan | Smart Home Hubs

DUNE HD Solo 4K

APP's

De DUNE heeft de mogelijkheid om APP's te installeren. Met deze APP's kun je de slimme zaken regelen zoals het automatisch aanzetten van een lamp.

IF -> THEN
Via deze APP is het mogelijk om regels te maken. Je kunt bv als (IF) er beweging is via de bewegingsmelder, dat er dan (THEN) een lamp in de hal aangaat. Met deze oplossing kun je behoorlijk ver komen met het maken van regels. Maar met wat complexere regels ga je vastlopen. Zo is er geen mogelijk om meerdere "IF" statements te gebruiken. Er is ook geen "OR/OF" mogelijkheid

24 Hours Device History

Met deze APP is het mogelijk om de geschiedenis van een module in een grafiek te laten zien. Op deze manier hoef je niet de logs helemaal door te spitten.

Local Weather

Bij deze APP is het mogelijk om het weer te laten zien op je dashboard. Bij het aanmaken van deze APP moet je je registreren bij openweathermap.org en hier de API key kopiëren. Niet heel gebruikersvriendelijk. Helaas kreeg ik dit onderdeel niet werkend.

Schedule

Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier op een bepaalde dag/tijdstip een module aan laten zetten. Je kunt meerdere schema's aanmaken en ook meerdere apparaten te gelijk aan laten zetten.

Online APP's

In dit gedeelte vind je een aantal APP's welke niet standaard op de controller geïnstalleerd zijn. Zo kun je bv je verwarming regelen, een berichtje sturen naar de smartphone via pushover, een virtuale schakelaar maken, je eigen JS code draaien op de controller en een http request sturen.

Het is fijn dat er gemakkelijk aanvullingen kunnen worden geïnstalleerd op het systeem. In de toekomst zullen er ook vast meer bij komen. Een groot nadeel is dat er geen verbinding tussen de verschillende onderdelen is. Het zijn allemaal losse onderdelen, waardoor je soms moet zoeken naar de juiste oplossing.

My Settings

Hier vind je wat algemene instelling zoals het veranderen van de taal.

Management

Users:

In dit gedeelte kunnen de verschillende gebruikers beheert worden. Aan een gebruiker kunnen 4 verschillende rollen toegekend worden: Admin, Users, Local user, Anonymous.

Remote access Management:

Het is mogelijk om ook extern te verbinden naar de DUNE. Je kunt dit aan/uit zetten in de dit gedeelte.

License upgrade

Het is mij onduidelijk waarvoor dit dient.

Backup/restore

Er is een mogelijkheid om een backup te maken van de Z-Wave netwerk welke je lokaal kunt opslaan. Via het restore gedeelte kun je de backup weer terug zetten.

Factory default

Hiermee kun je de controller (het z-wave gedeelte) volledig resetten naar fabrieksinstellingen.

Firmware upgrade

Je raadt het al hier kun je de laatste firmware krijgen. Ik probeerde dit overigens te doen en kreeg een error. Gelukkig kun je de firmware ook los downloaden en via de interface van de speler upgraden.

App store access

Als een ontwikkelaar een APP ontwikkeld maar niet voor iedereen toegankelijk wil laten zijn, kan de ontwikkelaar een wachtwoord aan de APP hangen. Dit wachtwoord kun je in dit gedeelte toevoegen.

Report problem

Hiermee kun je bugs doorgeven.

Patched devices

Hier vind je een overzicht van welke modules een update hebben gekregen. Fijn dat dit overzicht er is maar er wordt geen additionele informatie gegeven. Dat is jammer.

Info

In dit laatste gedeelte vind je de firmware versie en UI versie.

Events

Alle gebeurtenissen kun je terugvinden in het events paneel. Er is een mogelijkheid om te filteren op: Systeem errors en Module evenementen daarnaast kun je de gebeurtenissen ook per module bekijken.

Expert gedeelte:

Alle geavanceerde opties kun je vinden het expert gedeelte. Zo kun je hier de netwerk heal, alle eindpunten van je modules en een heb je zeer uitgebreide configuratie mogelijkheden van je Z-Wave netwerk.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs