Onze sponsor:

Review:

Fibaro Door/Window sensor - FGK-102

Al een tijdje op de markt: de Fibaro Door/Window Sensor maar nog steeds een mooie sensor. Met deze sensor kun o.a. registreren of een deur/raam open/dicht gaat. Zeer handig om ongewenste gasten te detecteren.

"Mooie slanke sensor"

De afmetingen van de sensor zijn: 76 x 17 x 19 mm (L x W x H) en ziet er niet plastic uit. Het logo had van mij wel wat kleiner gemogen.
De communicatie gaat via z-wave en hij heeft een bereik van 30 meter binnenshuis (uiteraard afhankelijk van de obstakels). Hij wordt gevoed door een 1/2 AA batterij. Dit is niet heel handig omdat deze niet makkelijk te verkrijgen zijn. Maar hierdoor blijft de sensor wel klein.

"Temperatuursensor is een leuke bonus"

Aan de module kunnen ook interne en externe sensoren worden gekoppeld. Het is bv mogelijk om een temperatuurmeter in de sensor te zetten. De temperatuur van deze sensor word dan wel dichtbij de deur gemeten. Dit kan zomaar 1 à 2 graden schelen met de kamertemperatuur, dus hou hier rekening mee.
 
De achterkant is voorzien van een tamper schakelaar, zodat bij het verwijderen een alarm gestuurd wordt naar de controller. Van de muur afschoppen heeft geen zin voor de inbreker.
 
De sensor is te koop voor: €49,95 en verkrijgbaar in 7 kleuren.

Wat krijg je:

- Sensor en magneet
- 1/2 AA batterij
- Stickers om hem vast te maken
- 2 schroefjes
- Handleiding (Engelstalig)

 

Grootte:

Installatie:

Ik zal de installatie testen op de volgende controllers:

- Athom - Homey
- Fibaro - HC2
- Zipato - ZipaTile
- Vera Plus

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren