Onze sponsor:

Review:

Fibaro RGBW controller

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

Dit product is van Fibaro, dus het toevoegen zou geen enkel probleem moeten zijn. We gaan zien of dit ook het geval is. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de HC2 en vervolgens te gaan naar je apparaten. Hierna druk je op "add or remove devices" en vinkje "Add in security mode if device supports it" aan. Om het toevoegen echt te starten druk je op "Add" en voorzie je de RGBW van stroom. Hij zal vrijwel direct gevonden worden. Mocht dit niet het geval zijn dan druk je 3x op het "B" knopje aan de voorkant. Als het toevoegen is gelukt zullen de LED's groen oplichten.

Hij werd inderdaad goed toevoegt en ik zie alle opties: De kleuren, totaal verbruik en huidig verbruik. Leuk bij de HC2 is dat je programma's kan maken. Dit zijn vooraf gemaakte kleurenwisselingen. Zo kun je een fade effect doen of een politieauto na doen. Handig dus als je de boel wil laten oplichten.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Programma's:

Als extra optie in de HC2 heeft deze RGBW controller dat je programma's kan maken. Dit is een soort animatie van kleuren. Zo kan je vrij gemakkelijk een fade effect maken of natuurlijk een disco.

Voorbeeld scene:

Als het alarm afgaat willen we de inbreker natuurlijk een mooie lichtshow geven. We gebruiken hiervoor het alarm als uitgangspunt en het programma van de RGBW om de lichteffecten te geven. Deze keer gebruiken we de magic scene optie (zoals je kun lezen in deze review).

Dit product is te koop voor:


€ 48
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels