Onze sponsor:

Review:

Fibaro Wallplug - Z-Wave Plus

Installeren op de Fibaro Home Center 2

Het toevoegen van deze Wall Plug moet natuurlijk perfect werken via de HC2, het is tenslotte hun eigen product. We gaan zien of dit ook het geval is. Het toevoegen gaat door in te loggen en naar het "devices" gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add or remove device", en hierna op "add". Het aftellen zal dan beginnen. Vervolgens is het een kwestie van de Wall Plug in het stopcontact te stoppen of 3 keer op het knopje aan de bovenkant te klikken. Hij werd hierna netjes gevonden en toegevoegd. Hij kwam wel met de melding dat er geen template beschikbaar is.

Na het toevoegen zie je de Wall Plug staan bij je apparaten en kun je hem gebruiken om regels te maken.

Dashboard:

Scene

Ik wil graag een regel maken om te weten of mijn wasmachine klaar is met was. De Fibaro Wall Plug heeft een ingebouwde energiemeter welke je hiervoor kunt gebruiken. Omdat hij altijd van stroom is voorzien kun je bijna een realtime meting doen. Als eerste heb ik gekeken wat het energie voorloop is. Zo kwam ik er achter dat tijdens een wasbeurt het verbruik weleens flink kan zakken en dat als hij klaar is het verbruik niet 0 W is.
Met dit gegeven heb ik de volgende regels gemaakt.

Scene: Wasmachine Aan

Scene: Wasmachine uit

De eerste scene controleert of het gebruik hoger dan 6 W is. Dan gaat de wasmachine namelijk het programma draaien. Ik zet een variabele om dit vast te leggen. Hiermee voorkom je dat de regel onnodig start. Vervolgens kijk ik of het verbruik lager is dan 6 W (hij is dan klaar) en zet ik de variabele weer naar 2, zodat de regel weer opnieuw kan starten als ik weer een wasje draai. Als laatste stuur ik een notificatie naar mijn telefoon.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen