Onze sponsor:

Review:

HANK Door/window sensor HKZW-S01

Een aantal weken terug hadden we deze fabrikant van Z-Wave producten al voorgesteld. Vandaag maken we een review van de door/window sensor van HANK.

Met deze door/window sensor kun je registeren of een deur/raam open of dicht staat. Je kunt hem goed gebruiken om je alarmsysteem mee uit te breiden. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken om automatisch een lamp aan te zetten als een deur wordt geopend.

Deze sensor maakt gebruik van de draadloze Z-Wave Plus protocol om met een controller te communiceren. Hij heeft binnenhuis een bereik van 30 meter. Dit is ruim voldoende in bijna elk huis. Hij bestaat uit een sensor en een magneet. Zodra deze magneet meer dan 10mm wordt verwijderd van de sensor geeft hij een signaal dat de deur open staat.

Deze sensor heeft een formaat van 85x28x18mm (LxBxH) en de magneet is 75x12x18 (LxBxH) groot. Hiermee is hij niet de kleinste op de markt. Hij is zelfs best groot. Je kunt hem vastmaken door de bijgeleverde dubbelzijdige stickers of de schroeven. Let erop dat pijltjes op de magneet en sensor naar elkaar toewijzen en niet meer dan 10mm van elkaar zitten.

Als extra beveiliging zit er een sabotage/tamper alarm op, zodat een inbreker hem niet zomaar van de wand kan afhalen. Als hij dit wel doet dan geeft hij een alarmsignaal naar de controller. Hij wordt van stroom voorzien door 2 AAA batterijen.

Met zijn € 35,00 is hij gunstig geprijsd tov de concurrentie er zijn uiteraard nog goedkopere alternatieven. Hij is te koop via onze partner.

Wat krijg je:

- Door/window sensor
- 2x dubbelzijdige tape
- 4x schroeven
- Handleiding
- 2 AAA batterijen

Grootte:

Veelgestelde vragen:

Wat voor een batterijen gaan er in deze sensor?
2x AAA

Is deze sensor beveilig tegen sabotage?
Ja, hij heeft een tamper schakelaar

Waar installeer je deze sensor?
De sensor maakt je aan de deur (bovenkant/onderkant/rechts) en de magneet op het kozijn. Let op dat je deze niet meer dan 10mm uit elkaar zet.

Installatie:

Wij zullen deze sensor gaan installeren op de volgende controllers:

- Homey by Athom
- Zipato Zipatile
- Fibaro Homecenter 2
- Vera Plus
- Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren