Onze sponsor:

Review:

10 mei 2016 | Niels Laan | INNR, Smart Home Hubs, INNR

INNR - Starter kit

Er verschijnen steeds meer producten om je verlichting op een slimme manier te bedienen. De meeste mensen kennen de Philips HUE, welke behoorlijk succesvol is geworden. Zij hebben een gemakkelijk manier gevonden om de normale man/vrouw in aanraking te laten komen met domotica.


INNR (een Nederlands bedrijf) stapt ook in deze markt. Zij hebben hun starter kit beschikbaar gesteld voor een review.

De starter kit bestaat uit de bridge en 2 LED lampen. De bridge is het brein van het geheel. Zij stuurt dmv Zigbee de lampen aan. Philips gebruikt met hun HUE dezelfde protocol, hierdoor is het ook mogelijk om de lampen aan te sluiten op de HUE bridge van Philips. Je kun alleen geen gebruik maken van de kleur mogelijkheid.

Hij is te koop via onze partner voor €79,95.

Wat krijg je:

- Bridge
- UTP kabel
- Handleiding
- Quickstart handleiding
- 2 Lampen
- Adapter voor bridge

 

Technische specificaties lampen:

Lengte: 109mm
Diameter: 62mm
Wattage: 2 x 8.5 W
Stralingshoek: 240°
Levensduur: > 25000 uur
Lumen: 2 x 806 Lm
Fitting: E27
CRI: 80-90
Kleur temperatuur: 2700 K
Standby verbruik: 0.40 W
Vervangings wattage: 60 W
Power factor: 0.70

 

Uitpakken

Installatie:

Het installeren van de bridge is niet heel ingewikkeld. Je sluit de UTP kabel en de stroom aan, hierna is het wachten tot alle lampjes groen worden. Als alles groen is, dan moet je de APP downloaden (Android/IoS). In de APP staat stap voor stap alles netjes uitgelegd.

Installatie schermen:

Bridge:

De bridge is, zoals als gezegd, de controller van het geheel. Het werkt via het Zigbee protocol en heeft de mogelijkheid om een "Mesh" netwerk op te bouwen. Hierdoor communiceren de lampen onderling ook met elkaar en hoeft de bridge minder centraal te staan. Er kunnen maximaal 100 lampen worden aangestuurd.

Lampen

Bij deze starter kit worden 2 LED lampen meegeleverd van 8,5 W (806 Lm). De 8,5 W is te vergelijken met een 60 W gloeilamp. De kleur temperatuur is 2.700 K wat niet heel warm is maar ook niet koud. De lampen dimmen mooi en flikkeren niet bij een laag wattage.

Ze zijn niet veel groter dan een standaard gloeilamp. Netjes gedaan.

INNR heeft naast deze normale e27 LED lampen ook nog diversen andere soorten lampen in hun assortiment (zoals LED strips, spots).

APP:

De APP zit simpel in elkaar. Je kunt lampen te gelijk aan/uit doen of dimmen doormiddel van scene's. Het is uiteraard ook mogelijk om individuele lampen te bedienen. Het is nog niet mogelijk om wat complexere regels te maken. De APP is duidelijk nog in ontwikkeling. Zo had ik een paar keer dat hij vastliep en de lampen niet direct reageerden. INNR geeft aan dat ze druk bezig zijn om de APP verder te verbeteren en aan te vullen.

Conclusie:

Zoek je een systeem waarmee je simpel, op afstand, je lampen kunt bedienen, dan is de INNR starter kit een mooi begin. Het systeem is simpel en gebruiksvriendelijk maar meer dan aan/uit/dimmen is er niet mogelijk. INNR werkt wel aan het verder uitbreiden van het systeem, dus dit zal een kwestie van tijd zijn voordat er meer mogelijk is. Wij houden dit systeem in de gaten.

Leuk om nog te vermelden is dat je via de INNR website een gratis lightplan kunt samen stellen.

Gebruiksvriendelijk
INNR heeft een mooi lichtassortiment
Prijs

Soms nog wat buggy
Moet nog door ontwikkeld worden
Nog geen mogelijkheden tot schakelen van andere producten (stekkers, verwarming, etc)
Geen API

 APP versie: 1.5.2 Android 

Dit product is te koop voor:


80
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs