Onze sponsor:

Review:

Logitech Circle

Deze week hebben we de nieuwe IP camera van Logitech binnen gekregen: De Logi Circle. Deze camera heeft een paar handige dingen ingebouwd, welke ik zal behandelen tijdens deze review.

Zoals al gezegd is de Logi Circle een beveiligingscamera/IP camera. Deze camera wordt door Logitech gemaakt. Hij onderscheidt zich door het formaat en het 24/7 maken van opnames.

Automatische opnamen

Deze camera heeft een slimme technologie ingebouwd. Al hij beweging constateert zal hij automatisch gaan opnemen. Hier heb je dus geen omkijken naar. Je kunt de opgenomen beelden gemakkelijk via de APP terug kijken.

 

Mis geen moment

Omdat de camera automatisch opneemt kun je natuurlijk best iets over het hoofd zien. Logi heeft hier een slimme oplossing voor bedacht. Je kunt automatisch een overzicht van de dag laten maken. Hij voegt dan alle beelden in 30 seconde samen tot 1 filmpje. Die kun je vervolgens downloaden en evt. delen.

 

WIFI

De Circle maakt gebruikt van je WIFI (Wireless B, Wireless G, Wireless N) om de beelden naar de cloud omgeving en je telefoon te krijgen. Er is geen UTP aansluiting aanwezig.

 

Kwaliteit van beeld

Deze camera neemt op in HD kwaliteit (720x1280). Om 's nachts te kijken zijn er 6 Infrarood leds ingebouwd. De beeldkwaliteit is prima op orde en kan zich meten met de betere camera's.

 

Het is mogelijk om te communiceren dmv 2-wegs luisteren en spreken functie. Zowel het geluid als het terug praten is best oke. Knap dat men dit in zo'n kleine behuizing heeft gekregen.


Klein kleiner kleinst

Wat deze camera onderscheidt van de concurrentie is het formaat. Hij is echt klein met zijn 67 mm x 65 mm x 75 mm ((L x W x H). Hij is grotendeels uitgevoerd in mat wit kunststof. Hierdoor valt hij bijna niet op in je interieur (althans in mijn huis ;-)).

Echt draadloos

Naast dat de camera via WIFI werkt, om het videosignaal naar je mobiel te brengen, zit er een ingebouwde batterij in. Hierdoor kun je hem overal in je huis neerzetten. Het opladen gebeurt door hem op de basis ring te zetten. Eenmaal opgeladen kun je hem 12 uur gebruiken en 3 uur bij continue opnemen.

Lekker plakken

De voet van deze camera heeft een magneet ingebouwd. Schroeven en plakband zijn dus niet persé nodig. De voet kun je overigens ook vast maken met bijgeleverd dubbelzijdig tape of schroefjes.

 

Gratis 24 uur opnemen

Via de cloud omgeving van Logi worden de opgenomen beelden opgeslagen. Er is geen mogelijkheid ze bv op je eigen server of SD kaart op te slaan. Dit vind ik wel een gemis. Er is wel een mogelijkheid om de beelden te downloaden en lokaal op je telefoon op te slaan of te delen.

Mooie feature is de ingebouwde LED. Als hij aan het opnemen is dan zal deze oplichten, als iemand meekijkt dan knippert hij wit licht en als de batterij leeg is zal deze rood oplichten.

 

Geen tilt/pan

Deze camera heeft een 135° groothoeklens hierdoor kun je bijna je hele kamer zien.

Je kunt hem alleen met de hand draaien er is dus geen mogelijkheid om dit via de APP te doen. Je kunt hem ronddraaien (360°) en omlaag en naar beneden richten (90°).

Wat krijg je:

- Logi - Circle
- Flat USB kabel
- Adapter (UK/EU)
- Wandplaat
- Dubbelzijdig tape
- 3 schroefjes
- Disclaimer

 

Uitpakken:

Uiterlijk

APP:

De APP is simpel maar doet wat hij moet doen. Door deze simpelheid missen er wel wat geadvanceerde zaken zoals het instellen van de gevoeligheid en email notificatie.

Conclusie:

Deze camera moet het hebben van zijn kleine uiterlijk en goede beeldkwaliteit. Er is ook weinig vertraging tussen de live beelden en wat je in de APP ziet. De feature, dat alles automatisch word opgeslagen, is mooi bedacht. Hoewel ik wel een paar keer had dat er wel beweging was maar geen opname. Je kunt momenteel maar 24 uur terug kijken. Logitech werkt aan een oplossing waardoor je meer terug kunt kijken.

Dat de beelden alleen in de cloud worden opgeslagen is zonde. Het was mooi geweest als er ook nog een lokale mogelijkheid was. De APP zit simpel in elkaar maar hierdoor ontbreken er wel wat mogelijkheden (zoals deleten van video, een email notificatie, een snapshot maken). Aan de andere kant is hierdoor de APP wel zeer gebruiksvriendelijk.

Ander pluspunt van deze camera is dat je hem overal in je huis kunt gebruiken door de ingebouwde accu. Dit heb ik nog niet gezien bij andere camera's.

Zoek je een camera die gewoon doet wat hij moet doen en zonder ingewikkelde fratsen? Dan is de Logi - Circle een goed optie.

Zeer klein
Beeldkwaliteit
Draadloos te gebruiken (zonder netstroom)
Gemakkelijk te installeren

Beelden worden altijd opgeslagen op de cloud omgeving en kunnen niet automatisch lokaal opgeslagen worden
Geen web-interface

Logitech bedankt voor het beschikbaar stellen.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Beveiligingscamera's
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.