Onze sponsor:

Review:

03 januari 2018 | Niels Laan | Nest, Beveiligingscamera's

Nest Cam IQ indoor

We hebben van de fabrikant Nest al weleens meerdere producten voorzien van een review. Vandaag is de Nest Cam IQ indoor aan de beurt. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een camera. Hij heeft een aantal bijzondere features. Welke dit zijn kun je lezen in dit artikel.

"Weet wat een persoon is. En wat niet."

Deze Nest IQ Cam is een camera om je huis in de gaten te houden. Handig dus om te zien wat er allemaal bij in je huis gebeurd als je er niet bent. Je wilt natuurlijk een notificatie krijgen op de telefoon zodra er een boef in je huis rondloopt. Dit is bij de meeste camera's geen enkele probleem. Helaas is het wel zo dat je vaak een vals alarm krijgt. Bijvoorbeeld omdat je kat langsloopt. Nou kun je bij de meeste camera's wel de gevoeligheid en een gebied instellen om een groot deel van deze valse meldingen weg te halen. Toch lost dit het vaak niet op. Nest heeft hiervoor een slimme oplossing bedacht. Deze camera kan namelijk personen detecteren. Hij zal dus bij het langslopen van je kat niks doen, maar bij een inbreker wel. Door zijn ingebouwde 6 core processor en verbeterde WiFi verbinding kan hij zelfs een vriend of familielid detecteren. Dus hij is wat slimmer dan de gemiddelde camera.

Een nieuwe, scherpere kijk in je huis

Deze camera heeft een 4k, 8 megapixel beeld sensor ingebouwd. Nu zul je die 4k niet meteen nodig hebben maar omdat deze resolutie zo hoog is kun je tot 12x inzoomen en toch een scherp beeld houden. Hierdoor kun je goed het gezicht van je inbreker blijven zien. In de nacht maakt hij ook prima opnamen door zijn ingebouwde IR leds (940nm). De camera heeft een 130° zichtsveld waardoor je bijna je hele kamer in 1 beeld hebt.

Kraak helder geluid:

Als je de inbreker bezig ziet is het natuurlijk wel zo aardig om hem even te kunnen begroeten. Het meeluisteren lukt zeer goed door de 3 ingebouwde microfoons. Tijdens mijn test was het geluid zoals beloofd door Nest zeer duidelijk zonder kraakjes. Het terug praten gaat door de ingebouwde speaker welke een echo en ruis onderdrukker heeft.

Voorbeeld geluidsopname

Klik

 

Haarscherpe beelden:

Je videobeelden worden veilig en versleuteld in de cloud opgeslagen. Het is niet mogelijk om de camera rechtstreeks te benaderen en het is ook niet mogelijk om de beelden lokaal op bv een netwerkschijf op te slaan. De camera neemt overigens continue op. Later hier meer over.

Voorbeeld video (overdag en 's nachts):

Wat krijg je:

- Camera
- Handleiding
- Garantie uitleg
- USB kabel

Uiterlijk:

Grootte:

Samenwerking met andere Nest producten:

Als je meerdere Nest producten hebt kun je deze aan elkaar koppelen. Je kunt dan bepalen of je thuis bent (of weg). Zo je kun bv automatisch de camera laten uitzetten of je thermostaat een tandje lager kunnen zetten. Ander voordeel hiervan is dat indien je Nest Protect een rookmelding geeft je automatisch een beeld kunt ontvangen. 

Dit product is te koop voor:


€ 349
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Beveiligingscamera's