Onze sponsor:
19 oktober 2014 | Niels Laan | Skybell, Deurbellen

Review: SkyBell 2.0

Skybell heeft van hun slimme bel een nieuwe versie uitgebracht. Met deze nieuwe versie zijn er een aantal dingen verbeterd en zou de kwaliteit van het beeld beter moeten zijn.

Of dit echt zo is zullen we gaan zien.

Deze bel is niet zomaar een deurbel. Het is een bel met een ingebouwde camera, speaker/microfoon en een bewegingsmelder. Natuurlijk zit er ook een knopje op om je normale gong af te laten gaan. De bel werkt via je lokale WIFI netwerk.
Als er op de deurbel gedrukt word, ontvang je een notificatie op de telefoon en gaat de normale gong af. Als je de notificatie opent kun je zien (via de camera) wie er voor de deur staat. Je kunt tevens het geluid horen en eventueel terug praten.
Heel handig als de postbode langs komt en je niet thuis bent. Je kunt hem dan toch te woord staan en vragen of hij het pakketje over de schutting gooit.
De bel is te koop voor €255,00.

Wat krijg je:

- Skybell
- Pluggen en schroeven
- Houder om hem vast te maken
- 1 muurplaat om in een hoek op te hangen
- 1 muurplaat om de achter goed dicht te krijgen (als je kozijn bijvoorbeeld niet breed genoeg is)
- Inbussleutel om de bel vast te zetten aan de houder
- Inbusschroefje

 


Verschillende achterplaten

 

Uitpakken

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie

Het installeren van de bel ging bij de oude versie nog weleens moeizaam. Er zijn zelfs verhalen dat het helemaal niet lukt. Met deze nieuwe versie zouden dit soort problemen opgelost moeten zijn.

Je kunt de deurbel op je bestaande systeem aansluiten. De gong en transformator kun je dus gewoon behouden. Let er wel op dat deze minimaal 8v moet zijn. Dit is niet altijd het geval.

Het is zeer belangrijk dat je de stappen in de handleiding goed volgt.

De eerst stap is om de stroom aan te sluiten. Dit is een kwestie van de draden aansluiten via de bijgeleverde krimpkousen.
Nadat je de stroom erop gezet hebt, zal de led rood gaan knipperen. Dit betekent dat de batterij wordt opgeladen (dit duurt 10 min.). Als de led rood brandt dan is hij klaar om te synchroniseren.
Je kunt nu de bel vastmaken aan de muurplaat. Dit kun je doen door aan de onderkant, met het inbussleuteltje, het schroefje erin te draaien.

 

De volgende stap is om de APP te downloaden en de bel toe te voegen. Zie onderstaande schermen:

Wacht na het toevoegen nog 5 min. voordat je de bel indrukt. Er wordt namelijk een nieuwe firmware op de bel gezet.

Beeld en geluidskwaliteit

De beeldkwaliteit is best oké voor zo'n kleine camera. Verwacht geen kwaliteit die je maakt met de nieuwste camera's. Maar je kunt prima zien wie er voor de deur staat.
De geluidskwaliteit is ook prima op orde zowel heen als terug.

De camera heeft een groothoek lens, waarmee je een kijkhoek hebt van 125 graden. De resolutie van de camera is 640x640 pixels. Je kunt de feed ook bekijken zonder dat er is aangebeld.

Reactie snelheid:

Zoals al gezegd komt er een notificatie op je telefoon binnen als de bel gaat. Hierna is het natuurlijk wel van belang dat er snel verbinding wordt gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet de snelheid heeft van het licht, zeker niet als iemand meteen wegloopt.

Gelukkig worden de beelden ook opgeslagen op de server van Skybell zodat je ze later nog een keer kunt terug kijken. In de toekomst is het ook mogelijk om de opgenomen beelden te bekijken, zonder dat je de oproep beantwoord hebt.

Motionsensor

In de bel zit een bewegingsmelder ingebouwd. Hierdoor is het mogelijk om een notificatie te krijgen zonder dat er wordt aangebeld. Deze mogelijk is alleen nog niet ingebouwd.

Ring ring

Zoals al gezegd kun je de bel aansluiten op je bestaande gong, maar er gaat ook een bel signaal op de deurbel zelf af. Dit is handig als je de gong ver in je huis hebt hangen.
In de knop van de bel is tevens een groen ledje ingebouwd, die ook gaat knipperen als de bewegingsmelder geactiveerd wordt. De gong kan worden uitgezet via de APP. Handig als je kinderen op bed liggen, maar toch wilt weten dat er iemand aan de deur is.

Skybell v1 vs v2

Qua uiterlijk zit er weinig verschil tussen deze 2 versies. Versie 2 heeft een iets duidelijker (zichtbare) bewegingsmelder. De nieuwe versie heeft een groothoeklens. De oude heeft geen groothoeklens, maar deze heeft wel de mogelijkheid om hem te richten, dit kan weer niet met de nieuwe versie. Daarnaast is de bewegingsmelder iets beter dan de oude versie. De reactie tijd van de nieuwe versie lijkt iets sneller dan de versie 1.

Conclusie:

Wil je graag weten wie er aan de deur staat, dan is deze slimme deurbel een mooie optie. De reactie tijd om de video feed te bekijken had van mij wel wat sneller gemogen, maar in de meeste gevallen is hij wel snel genoeg. Het aansluiten van deze bel is niet ingewikkeld maar je moet wel goed de stappen volgen. Daarnaast is het van belang dat je de juiste transformator en gong gebruikt.

Doet wat hij moet doen
Zeer handig als je vaak niet thuis bent
Aan te sluiten op huidige deurbel systeem

Indien je installatie stappen niet goed volgt kun je in de problemen komen
Mist nog koppeling met andere systemen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Deurbellen