Onze sponsor:

Review: Vera Edge

Twee weken geleden heb ik de Vera Edge van Vera Control binnen gekregen. Dit is de nieuwe controller van Vera welke z-wave plus ondersteund en gebruik maakt van de nieuwe 7.0 User Interface (UI).
Ik ben zeer benieuwd naar de mogelijkheden van deze controller. Het is nogal een lang verhaal: dus ga er even voor zitten.

Met deze controller kun je zo'n beetje al je lampen, schakelaars, verwarming, etc bedienen in je huis. Vera zegt zelf meer dan 1.200 apparaten te kunnen ondersteunen. Om dit voor elkaar te krijgen word er gebruik gemaakt van 2 protocollen; z-wave (+) en WIFI. Er kunnen maximaal 220 apparaten gekoppeld worden aan de Vera Edge.

"Geen verborgen kosten"

Het mooie aan deze controller is dat er geen maandelijkse kosten nodig zijn om de box te kunnen gebruiken. Dus alleen eenmalig aanschaffen en hierna geen verrassingen meer.
Het geheel kan natuurlijk via de web UI en APP bediend worden. Later hier meer over.

Wat krijg je:

- Controller
- UTP kabel
- Adapter
- Quick guide handleiding

 

Technische specificaties:

Hardware:
CPU: 600MHz MIPS SoC
Flash geheugen: NAND 128MB
Geheugen: DDR2 128MB
USB poort: 1
WAN poort: 1
Draadloos: Z-Wave Plus™ and 802.11 a/b/g/n Wi-Fi

Afmetingen:
11,55 cm x 7,95 cm x 3,05 cm (HxBxD)

Certificering:
FCC, CE, RoHS, Z-Wave Plus

Power Supply:
Input: AC 100-240VAC, 50-60Hz
Output: DC 12V/1A

 

Uitpakken:

"Zeer kleine controller"

Bij het openen van de doos valt meteen op hoe klein de controller is. Heel knap dat ze dit allemaal in zo'n kleine behuizing krijgen. Geheel ziet er degelijk en netjes verzorgd uit.

Vormgeving:

Aan de onderkant van de controller zitten de aansluitingen voor USB en je netwerk kabel.

Aan de zijkant zit een SYNC en WPS knop. Met de SYNC knop is het mogelijk om modules toe te voegen zonder de UI op te starten. Handig als je snel even wat wilt toevoegen.
Met de WPS knop moet het mogelijk zijn om WIFI apparaten te koppelen (ook weer zonder in te loggen).

Installatie:

Het installeren van deze controller is niet ingewikkeld. Het is een kwestie van de UTP met een internetverbinding erin prikken, de netvoeding aansluiten en te wachten tot alle lampjes groen zijn. Dit kan overigens wel even duren.

Hierna open je je browser en ga je naar home.getvera.com om je te registeren. Na de registratie kun je inloggen en kom je meteen in de wizard om de installatie af te maken. Iedereen kan deze controller aansluiten en installeren. Erg goed gedaan van Vera.

 

Installatie schermen:

User Interface

De UI is zeer netjes, helder en overzichtelijk ingedeeld. Aan de linkerkant vind je het menu. Aan de rechterkant wordt het geselecteerde menu item ingeladen.

Dashboard:

Op het dashboard vind je meldingen, daaronder je locatie, je shortcuts en favorieten. Het viel me op dat bij het aan/uit zetten van een module, hij zeer snel reageert bij de module maar dat het dashboard soms even moet laden. Dit kan weleens irritant zijn als je even snel wilt schakelen.

Dit product is te koop voor:


€ 121
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.