Onze sponsor:

Review:

20 februari 2019 | Niels Laan | Xiaomi, Bewegingsensoren

Xiaomi Aqara Human Motion Sensor

Dit product van Xiaomi is zoals de naam al doet vermoeden: een bewegingssensor. Deze mag natuurlijk niet ontbreken in een slim huis.


We gaan hem weer voorzien van een review.

Xiaomi maakt verschillende smart home producten voor een zeer schappelijk prijs. Zo hebben ze al producten voor €7,50. Meestal is goedkoop duurkoop dus we gaan zien of dit ook het geval is bij deze sensor.

Met de Xiaomi Aqara Human Motion Sensor kun je o.a. beweging detecteren. Zoals alle bewegingssensoren reageert hij op het temperatuurverschil tussen de omgeving en het object. Deze warmte is niet zichtbaar met het blote oog maar deze sensor kan het wel detecteren.

Hij werkt via de draadloze Zigbee protocol om te communiceren met de controller. Omdat hij hiermee werkt is de ondersteuning altijd wat beperkter dan bv de Z-Wave protocol. Kijk dus goed voordat je hem aanschaft of jouw controller hem ondersteund. We zullen uiteraard wat controllers testen.

Deze sensor is de kleinste op de markt met zijn grootte van 3,00 x 3,00 x 3,30 cm (LxBxH). Hij heeft een cilindervorm en er wordt een klein beugeltje meegeleverd om hem op te hangen. Je kunt hem dus goed in een hoek hangen. Dit ophangen kan overigens ook zonder de beugel door een dubbelzijdige sticker aan de onderkant te plakken. Hierdoor kun je natuurlijk wel de sensor wat minder goed richten (ophangen in een hoek).

"Extraatje" 

Naast de bewegingssensor heeft hij ook de mogelijk om licht te meten. Dit is handig om bv bij een bepaalde lichtsterkte en beweging een lamp aan te zetten.

Hij is te koop tussen de €7,50 en €15,00 afhankelijk waar je hem koopt.

Wat krijg je:

- Sensor
- Ophangbeugel
- Chinese handleiding
- Dubbelzijdige sticker

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

- Xiaomi Gateway v2
- Homey
- Vera Plus
- ZipaTile
- Home assistant

Deze sensor kan ook nog op Smartthings controller worden gebruikt.Zodra wij deze voorzien hebben van een review komt deze sensor ook aan de beurt.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
€ 13
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.