Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Aqara Zigbee Shock Sensor

Daar zijn we weer met een Xiaomi product: deze keer de Xiaomi Aqara Zigbee Shock Sensor. Dit is best een unieke sensor omdat hij trillingen kan registeren. Daarnaast heeft hij een gyro sensor.

Met de Xiaomi Aqara Zigbee Shock Sensor kun je dus trillingen registeren. Zodra je de sensor bv op tilt zal hij een signaal naar je controller sturen. Nu zul je misschien afvragen wat het nut van deze sensor is, nou er zijn best wel wat handige toepassingen te bedenken. Je zou hem aan je wasmachine kunnen plakken bijvoorbeeld. Zodra het programma wordt gestart zal hij trillingen detecteren en dit naar de controller sturen. Vanuit hier kun je dan regels maken om te zien of hij aanstaat of dat hij klaar is. Een andere toepassing is hem aan je deurbel/gong te hangen. Je hoeft dan geen ingewikkelde constructies te denken met bv de Fibaro  Universal Binary Sensor.

Naast de schoksensor heeft hij ook een gyro sensor ingebouwd. Hiermee kun je beweging detecteren. Hierdoor is hij ook als raam/deur sensor te gebruiken. 

Met zijn 3.60 x 3.60 x 0.90 cm is hij super klein en kun je hem redelijk onzichtbaar ophangen. Er worden 2 dubbelzijdige stickers meegeleverd om hem op te hangen. Hij is te koop rond de €10,- (wel afhankelijk van waar je hem koopt).

Aan de voorkant zit een LEDje die oplicht als je hem toevoegt. Later hier mee over. 
Hij werkt via de Zigbee protocol en wordt gevoed door een CR-2032 knoopcel batterij. Dit is een redelijk standaard batterij en vrijwel overal te koop.

Wat krijg je:

- Sensor
- Dubbelzijdige sticker
- Handleiding (Engels/Duits/Chinees)

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

Domoticz
Xiaomi Gateway v2
Homey

Deze sensor kan ook nog op Smartthings geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review komt deze ook aan de beurt. Heb deze sensor ook op de ZipaTile en Vera geprobeerd maar helaas werken ze hier niet.

Dit product is te koop voor:


€ 23
Kopen
€ 11
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Schok/Vibratiesensor