Onze sponsor:

Review:

03 oktober 2018 | Niels Laan | Xiaomi, Raam/deur sensoren

Xiaomi door/window sensor

Vandaag is er weer een Xiaomi product aan de beurt. Deze fabrikant maakt voor een leuke prijs domotica producten. We gaan de door/window sensor behandelen.

Met deze sensor kun je registeren of een deur/raam open of dicht is. Hij geregistreerd dit met een magneet contact, zodra deze verbroken wordt weet de sensor dat je deur open staat. Hij werkt via de draadloze Zigbee protocol. In deze post kun je meer informatie vinden over deze protocol.

Deze sensor kun je gebruiken ter aanvulling van je alarmsysteem om je ramen en deuren in de gaten te houden. Hierbij moet wel vermeld worden dat hij geen sabotage sensor heeft. Dus in theorie kan een inbreker hem van het kozijn afhalen zonder dat je alarm af gaat. Andere toepassing is bv wanneer je een deur open doet dat er een lamp aan gaat.

De voeding van deze sensor geschiet door een CR1632 hierdoor is hij super klein. Hij is zelfs maar 41x20x11mm wat hem de kleinste op de markt maakt. Ondanks deze kleinere batterij is het vervangen niet vaak nodig, omdat de Zigbee protocol super zuinig omgaat met zijn energie. Er worden 2 stickers bij geleverd zodat je hem kunt bevestigen aan je kozijn en/of deur. Er zit overigens standaard al een sticker op. Je kunt hem niet vast schroeven. Wat wel jammer is.

Hij is te koop tussen de €10,00 en €15,00 euro wat hem natuurlijk zeer gunstig geprijsd maakt t.o.v. een Z-Wave concurrent.

Wat krijg je:

- Sensor
- Magneet
- 2 stickers
- Handleiding (chinees)

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

Domoticz
Xiaomi Gateway v2
Homey

Deze sensor kan ook nog op Smartthings en Home Assistant geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review komen deze ook aan de beurt.

Dit product is te koop voor:


€ 10
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.