Onze sponsor:

Review:

Yeelight MJDP02YL 10W RGB E27 220 - 240V LED Smart Bulb

Op dit blog hebben we al meerdere smart LED lampen behandeld, maar er kan er natuurlijk altijd nog eentje bij. Deze keer behandelen we de Yeelight LED Bulb.

Je kunt lampen op verschillende manieren slimmer maken. Zo zijn er de inbouwschakelaars die je achter je bestaande wandschakelaar verstopt. Bij deze variant moet je altijd draden aansluiten. Wat voor sommige mensen toch een drempel kan zijn. We gaan in deze review de variant bekijken waarbij de bestaande lamp vervangen wordt door een slimme lamp. Dit moet iedereen wel lukken.

Deze lamp werkt via de WiFi protocol er is dus geen speciale controller nodig om hem te bedienen. Een simpel WiFi netwerk is voldoende. Deze is in de meeste huishoudens wel aanwezig. De volgende WiFi standaarden worden ondersteund: Wi-Fi IEEE 802.11b / g / n 2.4GHz. Dat aansturen gaat overigens via de Miija APP. Verderop in het artikel zal ik wat schermen hier van laten zien. We gaan eerst nog even wat dieper op de mogelijkheden van de lamp in. 

Het vermogen van deze lamp is 10w wat gelijk staat aan 75w van een ouderwetse gloeilamp. Op vol vermogen geeft hij dus behoorlijk wat licht. Hij is, in mooie gelijk stappen, dimbaar en geeft dus geen flikkeringen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de laatste stapjes wel wat minder vloeiend gaan. De lamp is 120mm hoog en 55mm breed, wat hem iets hoger maakt dan een normale gloeilamp. Hij heeft een zilverkleurige afwerking aan de onderkant en een mat plastic kapje aan de bovenkant. Omdat dit kapje vrij klein is verwacht je een niet zo goede spreiding van het licht, maar dit is wel het geval.

Volgens Yeelight kun je een heel pallet aan kleuren maken, maar in de praktijk vind ik dit wel wat tegen vallen. Eigenlijk zijn alle kleuren behoorlijk fel.

Hij heeft natuurlijk een normale grote fitting (e27) en werkt gewoon op 220v. Je kunt hem kopen voor rond de € 18,00 via Aliexpress.

Uiterlijk:

Grootte:

Groote vergelijking:

Yeelight versus Philips gloeilamp

Yeelight versus Ikea LED

Wij zullen deze lamp gaan installeren op de volgende controllers/APP's:

- Yeelight APP
- Xiaomi MI home APP
- Homey by Athom

Dit product is te koop voor:


€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen