Onze sponsor:
27 juni 2014 | Niels Laan | Skybell, Deurbellen

Skybell review

Meer weten over Skybell? Wil jij ook een slimme deurbel? Lees dan deze review.

Skybell is opgestart vanuit een indiegogo campagne welke meer dan 500.000 dollar heeft opgehaald. Een behoorlijk groot succes dus. De bel is nu ook los te koop.

Skybell is een slimme deurbel die via WIFI werkt. Zodra erop de deurbel word gedrukt krijg je een notificatie op je smartphone (Android/iOS) en je gewone "ouderwetse" gong gaat ook af.
Als je de call/notificatie accepteert kun je via de camera zien wie ervoor de deur staat. Tevens krijg je geluid via de ingebouwde microfoon en je kunt via je smartphone ook terug praten naar degene die voor de deur staat.

 

Heel handig voor als de postbode langskomt en je niet thuis bent. Je kunt hem dan toch te woord staan. Hij kan dan je pakket nog even over de schutting gooien :) Je zou zelfs de deur open kunnen doen als je een digitaal slot hebt (nog niet ondersteund).

De bel is helaas niet leverbaar in Nederland. Je kunt hem via Ebay/skybell.com bestellen voor ongeveer 218 dollar (excl. douane- en BTW belasting). Een behoorlijk bedrag voor een bel. Tip is om Ebay goed in de gaten te houden. Ik had die van mij voor 50 dollar incl. verzendkosten.
De bel heeft een doorsnede van 7,1 cm en een dikte van 2,1 cm. Hou hier rekening mee! bij mij paste hij net op het kozijn.

 

Wat krijg je:


- Skybell
- Pluggen en schroeven
- Houder om hem vast te maken
- inbussleutel om de bel vast te zetten aan de houder


Installatie:
Je kunt de deurbel op een bestaand bedrade systeem aansluiten. De gong en transformator kun je dus gewoon behouden. Let er wel op dat deze minimaal 12v moet zijn! Dit is niet altijd het geval.


Aansluitschema

De installatie gaat door middel van de APP te installeren op je smartphone. Nadat je de bel in de leer stand hebt gezet kun je hem toevoegen.
Er staan op het internet veel verhalen dat het toevoegen niet lukt. Dit probleem zou met de nieuwe firmware opgelost moeten zijn. Zorg er dus voor dat je een recente versie hebt want upgrade gaat via de WIFI.
Zelf moest ik het ook meerdere malen proberen en met verschillende telefoons. Uiteindelijk lukte het wel en ging het vrij simpel.

Beeld- en geluidskwaliteit:
De beeldkwaliteit van de camera is best oké. Verwacht alleen geen wonderen van zo'n kleine camera. Het is in ieder geval goed genoeg om te zien wie ervoor de deur staat.
De geluidskwaliteit naar degene die voor de deur staat is zeer goed. Verbluffend zelfs voor zo'n kleine speaker. De andere kant op is wat minder maar voldoet. Tegelijk praten geeft soms wat problemen.
Verschil tussen 4G en WIFI heb ik niet kunnen ontdekken.


Beeld kwaliteit (niet veranderd/ware grootte)


Motion Sensor:
In de bel is een bewegingssensor ingebouwd. Hij kan dus voordat er is aangebeld al "aan" bellen. Helaas werkt deze optie nog niet echt lekker. Ik had bv dat het 's nachts behoorlijk hard regende en toen ging de bel steeds af. Om dit probleem op te lossen wordt er momenteel nog aan de APP gewerkt en hier komt een optie bij om een tijd en de gevoeligheid in te instellen.


APP:
Zoals al gezegd werkt alles via de APP. Het is dus niet mogelijk om via de PC op de skybell te komen of deze te configureren.

Je kunt meerdere bellen hebben welke in het openingsscherm staan:

Home scherm

Via de setting (radar icon bovenin) kun je de auto login en notificatie uitzetten en een nieuwe bel toevoegen.

Configuratie scherm

Bij de instellingen van de bel kun je instellen dat je de gong niet wilt laten afgaan. Zeer handig als je kinderen slapen. Je krijgt uiteraard wel een notificatie op de telefoon. Tevens kun je de Motion Sensor aan/uit zetten.

Instellingen bel

Als de bel gaat krijg je een notificatie op je telefoon en je telefoon geeft een bel signaal. Je kunt dan de "call" accepteren. Je krijgt dan eerst de video/geluid feed te zien. Hierna kun je een foto nemen of wat zeggen door de "hold to talk" knop ingedrukt te houden.

Feed

Overige features:
Als erop de bel gedrukt wordt geeft de Skybell zelf ook een bel signaal. Dit is zeer handig als je de gong wat ver van je voordeur hebt hangen. Er licht tevens een groene led op, deze is alleen overdag slecht zichtbaar.

Je kunt tevens ook de feed van de camera bekijken dus zonder dat er iemand heeft aangebeld.

 

Conclusie:

Conclusie: Zeer leuke gadget maar alleen interessant als je veel mensen aan de deur krijgt. Meer waarde zou de Skybell krijgen als er een functie komt dat automatisch foto's worden gemaakt bij beweging en als erop de bel wordt gedrukt.

Werkt prima
Zeer handig als je vaak niet thuis bent
Aan te sluiten op huidige deurbel systeem
Gemakkelijk te installeren

Prijs
Missen nog wat belangrijke features
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Deurbellen