Onze sponsor:

Battle:

Homey versus Homey PRO

Conclusie:

We hebben op wat verschillende manieren getest om de verschillen tussen de normale Homey en de PRO te laten zien. Uit alle testen zie je dat de PRO sneller is. Maar wat betekent dit nou in de praktijk?

Aan mijn oude (normale) Homey merkte je aan alles dat hij er moeite mee had. Soms gingen lampen niet aan, reageerde de APP traag en bij het starten van flows miste hij soms wat apparaten. Nu met de PRO merk je dat het systeem sneller reageert. Ik heb bijvoorbeeld veel bewegingssensoren die een lamp aan moeten zetten. Hierbij stond ik nog weleens een aantal secondes in het donker, dit is nu niet meer het geval.

De upgrade heeft dus zeker zin gehad.

Welke moet ik nou kopen?

Als je gaat beginnen met automatiseren en je bent niet van plan je systeem groot te maken dan is de normale versie van de Homey prima. Alleen de ervaring leert dat als je eenmaal bezig bent met je Smart Home dat je dan steeds meer wilt automatiseren. Hierdoor loop je op een gegeven moment wel tegen de limieten aan van de normale Homey. Het advies is dus om dan meteen voor de PRO versie te gaan.

 

Deze test is gedaan met:

Homey versie: 4.20
APP versie: 6.1.0.633

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de Homey? Bekijk hier de review.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels