Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

Deze controller is begonnen als een succesvol kickstarter project en heeft dit jaar een flinke upgrade gekregen. Er zijn wat nieuwe features toegevoegd en de kinderziektes zouden eruit moeten zijn. Tijd dus om de Homey te voorzien van een nieuwe review.
Lees snel verder wat hij allemaal kan.

Inmiddels is Homey volwassen geworden en is er een v4.0 uitgekomen. We gaan hem nader bekijken.

Met de Homey kun je eenvoudig je slimme apparaten bedienen in huis. Zo kun je met de APP je lampen aan/uitzetten, je verwarming regelen, je energieverbruik in de gaten houden en nog veel meer andere dingen. De mogelijkheden zijn oneindig. Via de Homey kun je zelfs je oude infrarood afstandbediening bedienen. 

De Homey kan ook zelf dingen regelen. Dit kan met de flow editor. Zo kun je bv als het donker wordt automatisch een lamp laten aanzetten of als je naar bed gaat de boel automatisch laten uitzetten.

Hij is te koop vanaf €299,00 via onze partner voor de normale versie (die wij gaan testen). Daarnaast is er ook een PRO versie welke te koop is voor €399,00. 

Homey totaal oplossing:

De Homey heeft als unieke eigenschap dat hij met bijna alle draadloze apparaten kan praten. Hiervoor zijn er 8 verschillende draadloze technieken ingebouwd. Dit zijn Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave, 433Mhz, 868Mhz, NFC, Infrarood en Zigbee. Genoeg protocollen om de toekomst aan te kunnen. Het leuke van al deze combinaties is dat je zowel de wat duurdere (Z-Wave/Zigbee), als de goedkope modules (433Mhz) kunt laten werken met de Homey. Dat scheelt weer in de portemonnee.

Er worden volgens Athom meer dan 50.000 apparaten ondersteund. We zullen een aantal modules/apparaten toevoegen om te testen of deze naar behoren werken.

Wat krijg je:

- Homey
- Voeding
- USB kabel

Specificatie (normale versie):

Protocol: 433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee
WiFi: 802.11b, 802.11g, 802.11n
CPU/SoC: Single core
Processorsnelheid: 1GHz
Geheugengrootte: 512MB
Stroom: Via voeding/mini USB kabel (1.5m)

Afmetingen: Lengte: 120mm | Breedte: 120mm | Hoogte: 120mm
Gewicht: 600g

Specificatie (PRO versie):

Protocol: 433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee
WiFi: 802.11b, 802.11g, 802.11n
CPU/SoC: Dual Core
Processorsnelheid: 1GHz
Geheugengrootte: 1GB
Stroom: Via voeding/mini USB kabel (1.5m)

Afmetingen: Lengte: 120mm | Breedte: 120mm | Hoogte: 120mm
Gewicht: 600g

Uiterlijk

Grootte:

Installatie:

Om te beginnen voorzie je de Homey van stroom. De LED zal gaan spinnen en na een tijdje zegt de Homey dat je naar setup.athom.com moet gaan (dus niet schrikken als hij begint te praten). Als we hier heen gaan zie we dat we de APP moeten downloaden. Dit doen we vervolgens, na het opstarten moet je eerst een account aanmaken. Als je een account hebt kun je beginnen om de Homey toe te voegen. Dit toevoegen gaat door dat de Homey een hotspot is waarmee je via de telefoon een rechtstreekse verbinding maakt. Als hij verbonden is geeft hij je WiFi gegevens door aan de Homey en dan kan hij vervolgens verbinden met jouw eigen netwerk. Dit LED wordt trouwens tijdens dit proces eerst blauw en dan groen.

Dit setup is klaar als de Homey je welkom heet en de APP is opgestart en je ziet het startscherm.

 

APP

Zorg dat je na installatie de APP (android/iOS) download en installeert. Na het inloggen kom je op het hoofdscherm terecht.

Hier vind je 4 hoofdmenu items:
Home - Dit is het start scherm
Apparaten - Hier kun je apparaten beheren/toevoegen
Flows - Hier kun je regels maken om je apparaten aan te sturen
Meer - Hier vind je de algemene instellingen

Ik zal elk onderdeel apart behandelen.

Home:

In het startscherm vind je rechtsboven welke gebruikers van de Homey gebruik maken en wat hun status is (thuis/wakker/enz). Dit zullen wij later nog wat verder behandelen. Hieronder heb je de mogelijkheid om apparaten in je favorieten te zetten. Dit is een handige functie zodat je snel iets aan en uit kunt zetten. Dat 'snel' moet je overigens wel met een korrel zout nemen omdat het opstarten van de APP niet heel snel is. Als hij er is, dan kun je natuurlijk alles wel snel bedienen.

Hieronder vind je jouw favorieten flows. Flows zijn regels/automatisering. Later hier meer over. Leuke feature is dat de flows nu rechtstreeks opgestart kunnen worden. Als je dan verder naar beneden gaat vind je jouw tijdlijn. Hier komen updates naar voren en je kunt er zelf wat laten opzetten.

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs