Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

Athom heeft sinds versie 2.0 besloten om het spraak gedeelte uit de Homey te halen. Er kwamen namelijk te veel klachten van gebruikers dat dit niet goed werkte. Dit is natuurlijk ontzettend jammer. Gelukkig zijn er genoeg andere fabrikanten die dit wel goed geregeld hebben. Je kunt de Google Home en Alexa koppelen. We testen de Google Home mini.

Je kunt de Google Home koppelen door naar je instellingen te gaan in de Homey APP. Je open hierna de Google Assistant optie bij integraties. De APP zal dan vragen om te verbinden.

Het verbinden ging zonder problemen. Om via de Google Home de Homey aan te roepen vraag je aan hem bv het volgende: Oke, Google, zet de lampen in de woonkamer aan. Het commando wordt dan naar de Homey gestuurd waarbij de Homey een terug koppeling geeft. Dit is een andere stem dan die van de GH. 

Je krijgt door de koppeling met GH o.a. de volgende commando's tot je beschikking:

"Hey Google..."

  • Zet lamp x aan (of uit)
  • Zet alle lampen in ruimte x aan (of uit)
  • Verander de kleur van lamp x naar rood
  • Vertel Homey dat ik thuis ben
  • Doe gordijnen open

Doordat je ook de routines van GH kunt gebruiken kun natuurlijk nog veel meer zaken starten met andere commando's. Zo kun je bv zeggen "Hey, Google zet sfeer romantisch" en dan zorg je in de Homey dat alle lampen een mooie warme kleur krijgen.

Google Home heeft gelimiteerde ondersteuning voor sommige apparaten. De volgende apparaten werken op dit moment in deze integratie:

  • Slimme stopcontacten, schakelaars en andere apparaten die aan/uit te zetten zijn
  • Lampen
  • Thermostaten

Er is ook nog een andere manier om commando's te sturen naar de Homey en dit is via IFTTT.com. Hierbij kun je je eigen aanroepen verzinnen, nadeel hiervan is dat je tot alleen de Engelse taal beperkt bent.

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.