Onze sponsor:

Review:

Fibaro Home Center 2

Alweer een paar jaar geleden heeft Fibaro de Home Center 2 aan ons beschikbaar gesteld. Tijd dus voor een update van de review van deze controller.  De Home Center 2 controller moet de absolute top zijn.  We gaan kijken of dit nogsteeds het geval is.

Deze controller wordt door Fibar Group (gevestigd in Polen) geproduceerd. Het was een van de eerste, echte serieuze domotica controllers die met Z-Wave werkt. 
Het systeem onderscheidt zich doordat zowel geeks/nerds als de normale mens hun weg kunnen vinden in het systeem. Daarnaast zijn de mogelijkheden met deze controller zeer uitgebreid. Je kunt hiermee uiteraard je lampen en apparaten bedienen maar er zijn ook mogelijkheden om een alarm en verwarming te regelen. Je kunt dus eigenlijk je hele huis bedienen.
 
Wat een verschil is met andere controllers is dat deze "stand alone" kan draaien, er wordt dus geen gebruik gemaakt van een cloud omgeving voor de aansturing van je apparaten. Hiervoor is hij voorzien van stevige hardware: Intel Atom 1,6Ghz Processor en 1GB geheugen en 2GB schijfruimte. Er zijn tablets die het met minder moeten doen. Hij reageert hierdoor ook super snel.
 
Fibaro heeft tevens een mooie koppeling met Satel alarm systemen. Je kunt dan je bedraadde alarm aan de HC2 koppelen en alle sensoren (die zich al in je huis begeven) hiervoor gebruiken.
 
Hij is te koop voor € 548,99 via onze partner en leverbaar in het zwart en zilver.

Wat krijg je:

- Controller HC2
- Quick start handleiding
- Garantie uitleg
- UTP kabel
- Adapter
- USB backup stick

Specificaties:

CPU: 1,6Ghz Intel Atom
Geheugen: 1GB RAM
Opslag: 2GB SLC HD + 4GB MLC Recovery Disc
Wireles: Z-Wave 868.42MHz
Lan: 10/100/1000Base-T (Gigabit) Ethernet via RJ45
Uitbreiding: USB voor recovery (mini USB Drive)
Voeding: 9-12VDC
Afmetingen: 225 x 185 x 44mm (LxWxH)

Uiterlijk:

Grootte:

Uitpakken

Dit product is te koop voor:


€ 499
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.