Onze sponsor:

Review:

Fibaro Home Center 2

Installeren:

Volgens Fibaro kun je deze controller binnen 2 minuten installeren. En dat is ook echt zo. Wat misschien wel de meeste tijd kost is het los en vast schroeven van de zijkant. Als je deze los hebt is het een kwestie van de UTP kabel aansluiten en adapter aansluiten. Hierna moet je het power knopje aan de achterkant indrukken.
Vervolgens ga je naar de website van Fibaro om de HC2 finder te downloaden (Windows en Mac). Met dit programma vindt hij automatisch je HC2. Even in je router kijken om het ip-adres op te zoeken kan natuurlijk ook.
 
Hierna kun je inloggen op de box. Dit kun je doen door met admin/admin in te loggen. Hierna ben je direct in het systeem.

Wil je van de cloud diensten gebruiken maken dan moet je ook een Fibaro ID account aanmaken. Je kunt dan een backup maken en de APP gebruiken. Later hier meer over.

User Interface

Na het inloggen zie je de startpagina. Dit ziet er overzichtelijk uit en over de lay-out is goed nagedacht.
Bovenin zie je het aantal modules en je actuele stroomverbruik en eventuele meldingen. Daaronder is het hoofdmenu en links een snel menu waar je oa de "opslaan" knop kunt vinden.

Kamers

Je kunt scenes en je modules indelen in secties en kamers, om het overzicht te houden. Dus heb je bijvoorbeeld de volgende 2 secties: Woonhuis en Schuur, dan kun je deze weer onderverdelen in Woonkamer, Slaapkamer, etc. 
 
Wat leuk is dat je per kamer verschillende zaken kunt zien, bv je energieverbruik en de temperatuur.

Devices

In het "devices" gedeelte vind je de verschillende modules. De modules zijn onderverdeeld in kamers en je kunt zelf de volgorde van de modules wijzigen. Met de Fibaro HC2 kunnen alleen modules geïnstalleerd worden welke het Z-Wave protocol ondersteunen.

Dit product is te koop voor:


€ 499
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.