Onze sponsor:

Review:

VeraPlus

Zoals jullie in de review van de Vera Edge hebben kunnen lezen is Vera Control bezig met het uitrollen van nieuwe producten. Een nieuwe product is de Vera Plus. Dit is een upgrade versie van de Edge. Hij heeft een aantal zaken extra ingebouwd.
Lees snel verder wat dit allemaal inhoud.

Met deze controller kun je zo'n beetje al je lampen, schakelaars, verwarming, etc. op afstand bedienen. Vera zegt zelf meer dan 1.500 apparaten te kunnen ondersteunen. Je kunt er ook een alarm mee realiseren en je energieverbruik in de gaten houden. Er kunnen maximaal 220 Z-wave apparaten gekoppeld worden.

De domotica markt is goed op stoom. Je ziet dat fabrikanten al met een 2de of 3de generatie van hun product bezig zijn. Vera had altijd al verschillende soorten controllers in hun assortiment. Een als basis controller en één wat geavanceerdere versie. De Vera Plus is nu de uitgebreide versie van de 2.

Vera heeft gezien dat domotica zich niet alleen maar richt op de protocol Z-Wave. Er zijn nog meer protocollen, zo zie je Bluetooth met hun "nieuwe" 4.0 standaard ook steeds meer gebruikt worden. Maar ook Zigbee met hun HA 1.2 protocol zie je ook meer in Europa verschijnen. Vera heeft deze twee nu in hun nieuwe controller ingebouwd.

"Geen maandelijkse bijdrage"

Vera rekent geen maandelijkse kosten om de box te kunnen gebruiken. Dus alleen eenmalig aanschaffen en hierna geen verrassingen meer.

Hij is te koop voor €199,95 euro via onze partner.

Het geheel kan natuurlijk via de web UI en APP bediend worden. Later hier meer over.

Wat krijg je:

- Vera Plus
- Adapter
- UTP Kabel
- Quick start handleiding


Technische specificaties:

Hardware:
CPU: 880MHz MIPS SoC
Flash geheugen: NAND 128MB
Geheugen: DDR3 256MB
USB poort: USB 2.0
WAN poort: Gigibit ethernet


Draadloos:
Z-Wave Plus™ and 802.11 a/b/g/n Wi-Fi
Zigbee: HA 1.2
Bluetooth: 4.0+ BLE

 

Afmetingen:
19,6 cm x 12,7 cm x 3,4 cm (HxBxD)

Certificering:
FCC, CE, RoHS, Z-Wave Plus

Voeding:
Input: AC 100-240VAC, 50-60Hz
Output: DC 12V/1A


Uitpakken:

Vormgeving:

Aan de achterkant van de controller zitten de aansluitingen voor USB en je netwerk kabel.

Aan de voorkant zit een SYNC en WPS knop. Met de SYNC knop is het mogelijk om modules toe te voegen zonder de UI op te starten. Handig als je snel even wat wilt toevoegen.
Met de WPS knop kun je WIFI apparaten te koppelen (ook weer zonder in te loggen). Tevens kun je de controller resetten dmv een pinnetje.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.