Onze sponsor:

Review:

VeraPlus

Installatie:

De Vera Plus is gemakkelijk te installeren. Het is een kwestie van de UTP en stroom kabel aansluiten. Vervolgens wacht je tot alle lampjes groen zijn (dit kan even duren). Hierna ga je naar home.getvera.com en volg je daar de stappen.

Na de registratie kun je inloggen en kom je meteen in de wizard om de installatie af te maken. Iedereen kan deze controller aansluiten en installeren. Erg goed gedaan van Vera.

User Interface

De UI is zeer netjes, helder en overzichtelijk ingedeeld. Aan de linkerkant vind je het menu. Aan de rechterkant wordt het geselecteerde menu item ingeladen.

 

Dashboard

Op het dashboard vind je meldingen, daaronder je locatie, je shortcuts en favorieten. Het viel me op dat bij het aan/uit zetten van een module, hij zeer snel reageert bij de module maar dat het dashboard soms even moet laden. Dit kan weleens irritant zijn als je even snel wilt schakelen.

Presets:

Om je alarm en je verwarming automatisch te regelen heeft Vera de Presets-functie bedacht. Er zijn 4 verschillende presets (thuis, vakantie, 's nachts en afwezig) waar je bepaalde instellingen mee kunt regelen. Zo zou je je kunnen voorstellen dat als je thuis bent de verwarming aan moet gaan, maar dat het alarm niet aan moet. Je kunt de preset handmatig bedienen of automatisch. Dit kun je regelen via de APP of via de GEO-locatie van je telefoon (later hier meer over).

Devices:

In dit scherm kun je de verschillende modules/apparaten vinden. Je kunt ze netjes onderverdelen in kamers, er is ook een mogelijkheid om ze per type of lijst laten zien. Het geheel is ruim opgezet waardoor je, bij een grote hoeveelheid modules, het overzicht wel eens kunt kwijtraken.

Je vindt hier ook de mogelijkheid om een nieuwe module toe te voegen.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs