Onze sponsor:

Review:

VeraPlus

Conclusie:

Deze nieuwe controller van Vera heeft mij verrast met zijn frisse UI en gemakkelijke functionaliteiten. Het toevoegen van modules is zeer gebruiksvriendelijke en goed geregeld.

De scene creator zit best goed in elkaar, maar mist de mogelijkheid om wat ingewikkelde zaken te regelen. Voor een beginner zal dit voldoende zijn, maar als je meer wilt zul je echt in de programmeertaal moeten duiken. Dit zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Aan de andere kant zal deze controller voor een gevorderde gebruiker, met wat programmeer ervaring, genoeg mogelijkheden bieden.

De uitgebreide logging is geweldig, je kunt precies zien wat erg gebeurd op de controller. Hier kunnen andere controllers nog wat van leren.

Deze Vera Plus reageert sneller dan zijn kleine broertje de Edge. Ook als je wat meer devices/APP's hebt. Met de Edge had ik nog weleens merkbare vertragingen.

De ondersteuning van modules/apparaten is goed op orde. Het is fijn om lijst met namen/types te zien. Of er echt 1.500 apparaten ondersteund worden betwijfel ik. De voorbereiding op Zigbee en Bluetooth is mooi meegenomen. Het is natuurlijk wel aan Vera om voor een goede ondersteuning te kiezen.

Het is fijn dat in de nieuwe interface een soort van Alarm en Klimaat paneel zit welke je automatisch aan/uit kunt laten zetten. Dit had nog wel wat uitgebreider gemogen.

De APP is vrij simpel maar doet wat hij moet doen. Het opstarten zou wel wat sneller kunnen. Daarnaast lees ik veel klachten over dat de GEO locatie niet naar behoren werkt.

Deze controller geeft mij een dubbel gevoel. Aan de ene kant is hij fijn om mee te werken en werkt alles zeer prettig. Aan de andere kant is het "scene maken" gedeelte soms wel wat te simpel. Voor complexere regels moet je toch wel wat programmeer ervaring hebben.

Ondersteuning voor veel apparaten/modules
Uitgebreide logging mogelijkheid
Duidelijke interface
Niet cloud based
Modules/apparaten toevoegen zeer gebruiksvriendelijk
Backup mogelijkheid
Prijs
Ondersteuning voor Bluetooth en Zigbee

Steile leercurve als je ingewikkelde regels/scenes wilt maken
Standaard mogelijkheden voor maken van scenes beperkt

Vera bedankt voor het beschikbaar stellen van deze controller.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs