Onze sponsor:

Review:

VeraPlus

"Scenes maken is zeer gemakkelijk"

Scene

De kracht van een domotica systeem is natuurlijk dat je zaken kunt automatiseren. Zou je bv willen dat de lamp bij de voordeur automatisch aangaat na zonsondergang? Met de scenes editor is dit gemakkelijk te regelen, ook als je geen programmeer ervaring hebt. Als je een scene hebt gemaakt kun je deze eenvoudig testen door de play knop aan te klikken.

Deze vorm om regels te maken is wel wat beperkt. Maar je kunt een heel eind komen. Zo kun je bv een regel maken dat als het tussen 19.00 en 22.00 uur s'avonds is en er is beweging dan moet de lamp in de hal aan gaan. In de regels kun je ook je presets meenemen. Dus kun je bv regelen dat als je thuis komt bv alle lampen aan gaan.

Wil je echte complexere regels maken met bv een "OR" conditie of als je variabelen wilt gebruiken. Dan moet je met LUA aan de slag te gaan. Dit is een programmameer taal. Dit vereist wel enige kennis en is dus niet zomaar voor iedereen weggelegd.

Voorbeeld: scene lamp aan bij zonsondergang

Energie beheer

De Vera heeft een zeer uitgebreid energie beheer mogelijkheid. Hierbij maakt Vera gebruik van de diensten van EchoLabs. De gegevens worden dus aan een externe partij doorgegeven. Persoonlijk ben ik daar niet zo kapot van. Er staat zelfs in de voorwaarden dat jouw gegevens eigendom worden van EchoLabs.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.