Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

Zigbee

De volgende protocol welke aan de beurt is Zigbee, deze onderscheidt zich net zoals Z-Wave door 2 weg communicatie en de mogelijkheid om een netwerk te vormen. Zigbee is vooral bekent van de Philips HUE en Ikea Trådfri lampen. We gaan weer wat verschillende apparaten testen.

Ikea Trådfri

Ikea maakt voor een leuk bedrag domotica producten. Zo hebben ze al vanaf €10,- verschillende lampen en tussenstekkers. Wij testen de RGBW Ledlamp. Goed om te weten is dat deze lamp rechtstreeks met de Homey kan worden verbonden, maar dat er ook gebruik kan worden gemaakt van de Ikea Gateway. Wij koppelen hem rechtstreeks omdat je dan geen vertragingen krijgt.

Toevoegen gaat weer door naar je apparaten te gaan en de Ikea lamp op te zoeken. Vervolgens zet ik de lamp aan en uit om het toevoegen te starten.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening lamp:

Ik kan de lamp aan en uitzetten, de dim stand bepalen en alle kleuren van de regenboog instellen. Helemaal compleet dus.

Het toevoegen van deze lamp gaat weer perfect en zonder problemen. Hij reageert zeer snel op mijn commando's, ook als ik de lamp zeer snel aan en uit zet.

INNR

INNR maakt vooral verlichting en is een goedkoop alternatief voor Philips Hue verlichting. Zo is de lamp (E27 - RB175W) welke wij gaan testen al voor € 22,95 te koop. Je kunt deze producten rechtstreeks met de Homey koppelen. Je hebt dus niet een INNR Hub nodig. Toevoegen gaat weer door de APP te installeren en het juiste apparaat te selecteren. Je kunt het toevoegen starten door de lamp even aan en uit te zetten. Ik moest deze procedure een paar keer herhalen maar uiteindelijk werd hij gevonden.

Installatie schermen:

Bediening:

Ik kan de lamp weer aan en uitzetten en de lichtintensiteit bepalen.

Xiaomi motion sensor

Als je eenmaal een beetje goed op gang bent met domotica kan het nog weleens een dure hobby worden, omdat je steeds meer zaken wilt automatiseren. Wil je het allemaal een beetje betaalbaar houden dan heeft Xiaomi ook zeer leuke producten. Zo is er al een bewegingssensor rond de € 12,50 te koop.

Installatie schermen:

Configuratie:

Conclusie Zigbee:

De door ons geteste apparaten werden allemaal zonder problemen toegevoegd. Je ziet dat Homey dit best goed op orde heeft.

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs