Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

IR (Infrarood)

De Homey heeft 6 infrarood sensoren ingebouwd. Je oude vertrouwde afstandsbediening van bv je TV werkt via infrarood. Zeer handig. Zo hoef je niet steeds je APP op te starten. Homey heeft een uitgebreide database met codes. In onderstaande schermen heb ik mijn Philips tv toegevoegd.

Installatie schermen:

Bediening:

De aan/uit knoppen geven nog weleens problemen maar dit is geen probleem voor de Homey. De knoppen doen wat ze moeten doen. 

De IR wereld ligt aan je voeten ;-)

Naast een aantal standaard IR apparaten kun je zelf ook een afstandsbediening inleren. Handig als hij niet tussen je apparaten staat.

IR inleren:

Conclusie IR:

De IR functionaliteiten zijn een leuke toevoeging aan de Homey maar niet meer dan dat. De standaard set knoppen die geinstalleerd worden zijn wat beperkt. Je kunt uiteraard dit zelf aanvullen door je eigen afstandsbediening in te leren. Dit is alleen wel een behoorlijke klus. 
Het valt mij daarnaast op dat het bereik van de infrarood niet heel goed is. Je moet je Homey in het zichtveld van de apparatuur zetten, anders komt het signaal niet aan. In mijn situatie is de IR hierdoor eigenlijk niet bruikbaar. Ik lees ook op het forum van Athom dat meer gebruikers hier last van hebben. Koop je de Homey dus voor deze feature dan zul je waarschijnlijk teleurgesteld worden. 

Wil je je IR apparaten goed aangestuurd hebben dan kun je beter een Harmony aanschaffen. Deze heeft een mooie koppeling met de Homey. Lees dit artikel voor een uitgebreide review.

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.