Onze sponsor:

Logitech Harmony

Je kent het wel, je wilt even een film gaan kijken en daarvoor moet je diverse afstandsbedieningen pakken om je tv, versterker en mediaplayer aan te zetten. Het zou natuurlijk fijn zijn als je dit kan regelen met 1 klik. Logitech heeft hiervoor een mooie oplossing bedacht. In de vorm van een slimme afstandsbediening.
We gaan hem nader onderzoeken.

De afstandsbediening van Logitech is niet zomaar een afstandbediening. Hij heeft veel slimme functies om je leven gemakkelijker te maken. Zo kun je met 1 knop al je apparaten aanzetten en zorgen dat deze op het juiste kanaal komen te staan. Je hebt dus niet meer 3 verschillende afstandsbedieningen nodig. Super fijn!

"Vrienden met iedereen"

De Harmony werkt met meer dan 270.000 apparaten samen, dus jouw TV of mediaspeler zal er zeker wel tussen staan. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je je oude afstandsbediening gebruiken om deze in te leren in de Harmony. Wil je van te voren checken of jouw apparaat ondersteund wordt dan heeft Logitech deze handige website: https://support.myharmony.com/compatibility

Wat krijg je:

Logitech levert met deze afstandbediening een hub, 2 voedingen, 2 IR extenders, USB stekker voor naar de computer en een korte starters handleiding.

The Hub:

Deze remote wordt geleverd met een hub. Deze hub is de "brain" van het geheel hij zorgt dat alle signalen goed doorgestuurd worden. Het is namelijk zo dat de afstandsbediening zelf geen infrarood signalen stuurt. Hij doet dit door middel van een Bluetooth verbinding. Groot voordeel hiervan is dat je niet perse de afstandsbediening naar je TV hoeft te richten en hij overal in huis te gebruiken is. De hub zorgt dus dat de Bluetooth, WiFi en IR signalen verstuurd worden. Het is dus wel handig om deze in het zicht te plaatsen. Hoewel dit niet helemaal waar is omdat je ook de 2 bijgeleverde IR-blasters kan gebruiken. Ik heb zelf de Hub in een kastje staan en de blaster erbuiten. Dit is ook een stuk mooier omdat de blaster super klein is.

De hub heeft aan de achterkant een USB aansluiting voor de stroom, er zit een reset knop en er kunnen 2 IR-blasters worden aangesloten.

Uiterlijk:

Grootte hub:

Afstandbediening:

Met de afstandsbediening kun je old skool je apparaten bedienen. Hij voelt licht in de hand en aan de achterkant is hij een beetje ruw, waardoor je een goede grip hebt. Fijn dat er ook gewone knoppen zijn waar je bv het volume mee kunt regelen. Via de display kun je de wat uitgebreidere zaken instellen.

Ik vind de knoppen aan de onderkant wel heel erg aan de onderaan zitten. Hierdoor moet je soms met je duim behoorlijk voelen waar de knoppen zitten. Je kunt hem opladen door hem in de bijgeleverde standaard/voet te zetten. Dit werkt erg fijn.

Grootte:

APP:

Je kunt de toegevoegde apparaten met de afstandsbediening bedienen, maar je kunt ook gebruik maken van de APP. De APP heeft bijna dezelfde functies. Je kunt er dus een activiteit mee opstarten en je apparaten bedienen. Je kunt er tevens nieuwe apparaten mee toevoegen. Ik vind de bediening via de APP wel wat traag. Dit merk je vooral als je gaat zappen met je TV.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen