Onze sponsor:

Logitech Harmony

Conclusie:

Met deze veelzijdige afstandsbediening van Logitech kun je de oude wereld met de nieuwe wereld verbinden. Zo kun je een TV die alleen maar via een IR afstandsbediening werkt nu ook bedienen via de APP, Google home of je domotica systeem. Ander groot voordeel is natuurlijk dat je nog maar 1 afstandbediening nodig hebt ipv 3 of meer om bijvoorbeeld een film te kijken. Je kunt namelijk zorgen dat alles met 1 klik aangezet wordt. Dit is ook allemaal zeer gemakkelijk in te stellen via de APP of de software op je computer.

Omdat Logitech een vrij groot marktaandeel heeft is de koppeling met je domotica systeem voor de meeste systemen wel beschikbaar. Zo kun je met het opstarten van een activiteit automatisch je lampen op een bepaald niveau zetten of zorgen dat je gordijnen dichtgaan. Je kunt deze afstandsbediening dus nog slimmer maken. Helaas is het niet mogelijk om virtuele knoppen aan te maken, op de Harmony, die bijvoorbeeld je lampen aansturen via je controller.

Mocht je Philips HUE lampen hebben dan kun je deze ook toevoegen zonder een domotica controller. Dit geldt overigens ook voor de Nest thermostaat. Deze kun je dan ook gebruiken in je activiteiten.

De afstandsbediening voelt solide aan en aan de achterkant zit een wat ruwer materiaal waardoor je hem niet zomaar uit je handen laat glijden. Het opladen gaat gemakkelijk door hem in de bijgeleverde oplader te plaatsen. Als je hem niet oplaadt gaat hij volgens mijn bevindingen wel 3 dagen mee.

Door de bijgeleverde IR-blaster zijn alle apparaten goed te bereiken zijn. Dus apparaten die in een hoekje of in een kast staan kun je nog prima bedienen. De hub hoeft ook niet perse in het zicht van je apparaten te staan. Deze kun je dus overal neerzetten. De afstandsbediening hoef je overigens ook niet meer te richten naar het apparaat, omdat alle communicatie via de hub loopt. Hier merk je als gebruiker ook niks van.

Je kunt je apparaten ook bedienen via de APP. Dit werkt alleen niet helemaal soepel. Zo duurt het soms even tot de APP connectie heeft met de HUB en duurt het sturen van commando's wat langer. Wel erg prettig is dat alles via de APP goed in te stellen is. Hier heeft Logitech goed over nagedacht.

Deze afstandsbediening is niet goedkoop met zijn € 249,00 maar hiervoor krijg je wel een compleet apparaat.

Ondersteuning apparaten
Mogelijkheid tot in leren van apparaten
Solide
Plaatsing van HUB is geen probleem

Niet goedkoop
Apparaten van domotica controller kunnen niet bediend worden via de Harmony
Reactie tijd van de APP

Getest met:
Homey, Firmware 2.0.5
Fibaro HC2, firmware 4.104

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen