Onze sponsor:

Logitech Harmony

Installatie:

Het installeren kun je op twee manieren doen. De eerste manier is via de APP en de 2de manier is via de software die je op pc installeert. De eerste methode heb ik geprobeerd maar kreeg hier de afstandsbediening niet gekoppeld. Na een reset ben ik op de PC begonnen, wat trouwens ook prettiger werkt.

De eerste stap is de software te downloaden. Deze kun je op de Logitech website vinden. Zorg dat de afstandsbediening wordt aangesloten op je computer met de bijgeleverde kabel. Als je de software hebt opgestart maak je eerst een account aan. Het beste kun je een eigen account aanmaken (dus geen facebook/google) als je hem namelijk wilt koppelen aan de Google Home werkt dit het beste. Vervolgens verbind je de afstandsbediening met je lokale WiFi.

Installatie apparaten:

Je kunt 2 verschillende soorten apparaten bedienen met de Harmony. De ene zijn de infrarood apparaten zoals bv je TV, versterker, etc en de andere zijn zo genoemde IP apparaten zoals Philips HUE en Nest producten. We beginnen met de infrarood apparaten.

IR

De Harmony heeft een zeer uitgebreide apparaten database tot zijn beschikking. Volgens Logitec worden er meer dan 270.000 apparaten ondersteund. Het moet dus geen probleem zijn om mijn Phillips televisie toe te voegen.

Dit toevoegen kun je via de APP doen of via de PC software. Wij proberen het via de APP. Toevoegen gaat heel gemakkelijk door de naam van het apparaat op te geven. Onze Philips TV werd gevonden en alle knoppen zijn te bedienen en geven het juiste signaal door. Als je hem helemaal hebt toegevoegd dan kun je ook meteen een activiteit aanmaken. Later hier meer over.

Installatie schermen:

Na het toevoegen krijg ik in de APP diverse schermen, met onderin de kanaal nummers, je verder/terug/omhoog/omlaag knoppen en een scherm met diversen knoppen zoals het volume, kanaal omhoog/naar beneden, etc.

Op de remote zie ik mijn favoriete kanalen en uiteraard alle knoppen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de fysieke knoppen om het volume te regelen en het zappen naar een andere kanaal.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.