Onze sponsor:

Review:

Sevenhugs

Zo maken we nooit een review over een afstandsbediening en zo heb je er in twee in een maand. Deze keer eentje van Sevenhugs. Een fabrikant die gestart is als kickstarter project.

In juni 2016 haalde Sevenhugs via een investeringsronde 17,5 miljoen dollar op. Om meer geld op te halen en te zorgen voor naamsbekendheid startte men een kickstarter project in december 2016. In totaal werd er door 5.800 mensen meer dan 1 miljoen dollar opgehaald. Best wel een succesvolle start dus. Zoals alle kickstarter projecten duurde het nog even een tijd voordat hij geleverd zou gaan worden. Eind 2018 was het zover.

Deze remote onderscheid zich doordat hij geen fysieke knoppen heeft. Hij heeft in plaats hiervan een hoge resolutie scherm waarmee alles te bedienen is. Dit scherm is 3,4" groot en heeft een anti vinger laag om vlekken tegen te gaan. De afstandsbediening is 136 x 42 x 7,7 mm groot. Je kunt dus wel zeggen dat hij compact is en dit is in het begin wel even wennen, zeker als je een Logitech Harmony gewend bent. Het formaat is eigenlijk precies zo gemaakt dat je met je duim overal bij kunt. Hij weegt maar 62 gram, persoonlijk vind ik dit wel aan de lichte kant. Hierdoor heb je het idee dat je bijna niks in je hand hebt.

Hij wordt gevoed door een 700mA lithium batterij welke op te laden is door USB-C. Volgens Sevenhugs moet de remote 2 dagen meegaan. Tijdens het testen hield de remote het bijna 4 dagen vol. Als je hem veel gebruikt merk ik wel dat de batterij vrij snel leeg gaat, dus advies is om hem altijd terug op de oplader te zetten. Dit opladen kun je doen door hem in de bijgeleverd basis te plaatsen. Hier steekt een USB-C stekker uit. Ik moet wel zeggen dat ik deze constructie niet heel erg stabiel vind. Als je even per ongeluk tegen de remote aanstoot zal hij waarschijnlijk ombuigen. De voet is wel stevig omdat deze een beetje verzwaard is.

De Sevenhugs werkt via WiFi, Bluetooth en Infrarood. Met deze laatste kun je natuurlijk de tv, stereo en mediaspeler bedienen. Volgens Sevenhugs worden er meer dan 650.000 apparaten ondersteund. Dus de kans dat jouw apparaat er tussen zit is vrij groot. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je deze zelf ook nog inleren. Via de WiFi verbinding kun je bv je Nest Thermostaat of Philips Hue koppelen.

"Lekker richten"

Uniek aan de remote is dat je de mogelijkheid krijgt om te richten naar het apparaat wat je aan wilt hebben. Hij zal dan meteen het juiste scherm tonen. Superhandig natuurlijk als je meerdere apparaten hebt. Deze positie bepaling doet hij door de bijgeleverde "Room sensors". Deze kun je op elk willekeurig punt in de kamer plaatsten. Zorg alleen dat ze niet te dicht op elkaar zitten. 

Wat krijg je:

- Remote
- 3 positie sensoren
- Handleiding
- Adapter
- Oplaad-/basisstation

Uiterlijk Remote:

Grootte remote:

Grootte sensoren:

Uiterlijk sensoren:

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels