Onze sponsor:

Review:

Sevenhugs

Installatie:

De eerste stap is om de afstandsbediening te installeren is door hem op te laden door hem in het basisstation te plaatsen. Als hij een beetje is opgeladen start je de remote op. Hij zal je welkom heten en zorgen dat je verbonden wordt met je WiFi netwerk. Nadat hij verbonden is begint er meteen een download van een nieuwe firmware. Goed om te zien dat men blijft werken aan de remote.

Installatie schermen:

Remote verbinden met APP:

De volgende stap is zorgen dat de Sevenhugs kan praten met de APP. Dit kun je regelen door de APP te downloaden en hem op te starten. Hierna maak je een account aan en zal hij beginnen de afstandsbediening toe te voegen. Hierbij had ik behoorlijk wat problemen maar na een aantal keer te hebben geprobeerd en mijn router dom te hebben gemaakt, kon ik verbinding maken. Dit probleem heb ik uiteraard ook bij Sevenhugs neergelegd en daar geeft men aan dat sommige routers voor problemen zorgen, maar dat ze werken aan een oplossing.

Positie bepaling:

Zoals al gezegd kun je met deze remote naar een apparaat richten om te zorgen dat het meteen op de juiste bediening staat. Hij regelt dit door de positie van de Sevenhugs te weten. Dit weet hij door de positie van de 3 bijgeleverde sensoren te leren. Eerste stap is dus om dit in te leren. Zorg dat de sensoren in het zicht van de afstandsbediening staan en verdeeld over de ruimte. Zorg ook dat ze niet te dicht op elkaar staan. Als dit allemaal is geleerd kun je de positie van de apparaten gaan bepalen. Dit kun je doen door de Sevenhugs te richten naar je apparaten.

Ik was wat sceptisch of dit allemaal goed ging werken maar als ik naar een apparaat richt krijg ik het juiste scherm te zien. 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels