Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

Bluetooth

De Homey heeft bluetooth draadloze techniek aan boord. Hiermee zou je bijvoorbeeld een draadloze speaker kunnen koppelen. Daarnaast zijn er ook wel wat sensoren op de markt. Helaas maakt de Homey hier nog niet actief gebruik van, dus kan deze protocol nog niet goed gebruikt worden.

Wat de Homey wel leuk heeft geïmplementeerd is BT tracking. Je kunt hiermee bepalen of je thuis of weg bent. 

Als BT tracker gebruik ik een Tile maar iedere BT tracker zou moeten werken. Dit werkt zeer goed want zodra de tracker in de buurt komt van de Homey (30 meter) dan ziet de Homey hem en weet hij dat ik thuis ben. Je moet uiteraard de tracker niet vergeten :)

Wij hebben hiervan een uitgebreide review gemaakt. Deze kun je hier vinden.

NFC

In de eerste generatie van de Homey was er ondersteuning voor NFC. NFC (Narrow Field Communication) is een radio protocol met beperkt bereik. Je gebruikt een tag om mee te communiceren. Zo'n tag kan de grote hebben van een euromunt en is zeer dun. Hij is vaak ook ingebouwd in je telefoon. Helaas heeft Athom besloten in de nieuwe Homey (v2) deze NFC uit eruit te halen. Hierdoor kan dit niet meer gebruikt worden. Athom geeft als reden dat niet heel veel gebruikers hier iets mee deden.

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs