Onze sponsor:

Review:

12 april 2019 | Niels Laan | Tile, Trackers

Tile Pro

Een slim apparaatje om te zorgen dat je nooit meer je sleutels kwijt raakt zou natuurlijk heel fijn zijn. Tile heeft hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van een bluetooth tracker. We gaan snel verder kijken of dit werkt.

De Tile is een zender en ontvanger welke met bluetooth werkt. Zodat je makkelijk verloren items terug te vinden. Dit bluetooth signaal kun je bv opvangen via de telefoon en daardoor een signaal naar de Tile sturen. Je kunt dan een "beltoon" laten afspelen zodat je gemakkelijk je sleutels weer terug kunt vinden. Je kunt kiezen uit 8 verschillende tonen en het geluid is behoorlijk hard en doet pijn aan je oren.

Het bereik van de Tile Pro is 90 meter, waardoor je hem meestal wel terug kunt vinden in je huis. Als je buitenhuis bent word dit wat lastiger door het beperkte bereik. Er zit namelijk geen WiFI of 4G ingebouwd. Er zijn 2 manieren waarop je toch de positie van de sleutels kunt terug vinden.

"Community help"

De eerste methode is dat iedereen die een Tile heeft de positie van jouw Tile kan doorgeven. Uiteraard moet iemand dan wel in de buurt van jouw tracker komen. Dit zal natuurlijk niet zomaar het geval zijn omdat er nog niet zoveel gebruikers zijn in Nederland. Deze kansen zijn natuurlijk wel groeiende als er meer gebruikers komen. Momenteel zijn er 15 miljoen Tiles verkocht wereldwijd.

De tweede manier is dat je in APP je laatste positie kunt zien. Deze positie wordt door middel van de smartphone bepaald. Elke keer als de Tile in de buurt van je telefoon komt update hij de locatie.

3 smaken

Tile heeft 3 verschillende versies op de markt gebracht

  Pro Mate Slim
Kleur: Zwart/Wit Wit Wit
Batterij: CR2032 CR1632 Niet vervangbaar
Levensduur batterij: 1 jaar 1 jaar 1 jaar
Bereik: 90 meter 45 meter 30 meter
Geluidvolume: 3x 1,5x 1x
Afmetingen: 42 x 42 x 6,5 mm 35 x 35 x 6,2 mm 54 x 54 x 2,4 mm
Gewicht: 15,5 gram 7 gram 9,3 gram

 

De Tile Pro heeft een formaat van 42 x 42 x 6,5 mm wat hem compact maakt, maar wel groot genoeg dat je hem nog gemakkelijk terug kunt vinden. Hij wordt gevoed door een CR2032 batterij welke 1 jaar zou moeten mee gaan. Hij weegt bijna niks met zijn 15,5 gram. Op de grond laten vallen is niet zo'n groot probleem omdat hij voorzien is van een aluminium rand. 

De door ons geteste Tile Pro is te koop voor € 35,00 via onze partner.

Wat krijg je:

- 2x Tile Pro
- Handeleiding

Uiterlijk:

Grootte:

Dit product is te koop voor:


€ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Trackers