Onze sponsor:

Review:

12 april 2019 | Niels Laan | Tile, Trackers

Tile Pro

Ander domotica producten:

Google Home en Amazone Alexa:

Volgens Tile moet er een koppeling zijn met deze 2 producten. Je kunt dan vragen waar de Tile is. Super cool natuurlijk. Helaas werkt de Google home (Nederlandse versie) hier nog niet met samen. Alexa kan ik nog niet testen omdat ik deze nog niet in mijn bezit heb.

Homey:

Waarom ik dit apparaat hebt aangeschaft is omdat je hem ook kunt gebruiken samen met de Homey. De Homey heeft namelijk Bluetooth ingebouwd. De Tile zend "altijd" een BT signaal uit. Deze kan worden opgevangen door de Homey. Hierdoor weet hij dat je thuis bent. Aan de andere kant, als het signaal weg is, weet de Homey ook dat je er niet bent. In theorie dus een zeer goed tracker, zonder dat je een telefoon hoeft te gebruiken.

Ik heb een weekje bijgehouden of hij de juiste status aangeeft in vergelijking met mijn WiFi/GPS/GSM-masten tracking:

Zoals je kunt zien reageert de Tile zeer snel en is het bereik prima te noemen. Hij was altijd eerder dan mijn WiFI/GPS/Zendmasten methode. Waar je wel op moet letten is dat je de Tile APP niet gebruikt en ook niet op je telefoon installeert. Als deze namelijk wel geïnstalleerd is zal de APP hem detecteren en gaat de Tile zijn BT signaal niet meer uitzenden. Hierdoor denkt de Homey dat je er niet meer bent.

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


€ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Trackers