Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

IP apparaten

Je zult je misschien afvragen wat IP apparaten zijn. Dit is bv een versterker die door middel van je (eigen) netwerk te bedienen is. Vaak gebruik je hiervoor een speciale APP. De APP heeft sinds versie 4.0 een mogelijkheid om zelf te zoeken naar je apparaten. Handig, zo vond hij bv mijn chromecast automatisch.

Onkyo Versterker

Ik heb een versterker van Onkyo welke te bedienen is via een APP. Natuurlijk ook best aardig als je hem ook kunt bedienen via de Homey. Dit kan overigens ook door de infrarood mogelijkheid (later meer hierover). De mogelijkheid om deze te bedienen is ontwikkeld door iemand van de community. Gebruikers kunnen namelijk ook APP's maken. De installatie ging weer vrij vlot en mijn versterker (TX-NR-509) werd netjes herkend. Je krijg de mogelijkheid om het volume te regelen en hem aan/uit te zetten. In de Flow editor kun je het volume, de input, radio kanaal, etc. veranderen door middel van een regel. 

Installatie schermen:

Sonos (Spotify connect)

Het toevoegen van je Sonos speaker kun je doen door de APP op te starten en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens zoek op Sonos en selecteer je de Sonos die je wilt toevoegen. Het toevoegen ging zonder problemen.

Je hebt dus nu de mogelijkheid gekregen om via de Homey je Sonos aan te sturen. Je krijgt de volgende opties: Play, pauze, stop, volgende/vorige track, shuffle, herhalen, volume en dempen. Er is helaas geen mogelijkheid om een nummer te selecteren. 

Installatie schermen:

Bediening via APP:

Shelly 1 (WiFi):

Zoals al gezegd ondersteunt Homey verschillende protocollen. De WiFi protocol is daar ook 1 van. Het lijkt me wel een leuke test om de Shelly 1 toe te voegen. Dit is een schakelaar welke je kunt inbouw achter je bestaande wandschakelaar.

De eerste stap is om hem aan te sluiten achter je bestaande wandschakelaar. Nouja, eigenlijk is de eerste stap om de stroom hiervan uit te schakelen zodat je veilig kunt werken. 

Als je alles hebt aangesloten en van stroom hebt voorzien gaan we eerst de Shelly APP installeren en de Shelly 1 toevoegen. Zie hiervoor dit artikel. Als alles werkt loggen we in op de Homey en gaan we naar je apparaten en drukken op het plusje. Vervolgens zoek je op Shelly en druk je op de Shelly 1. De APP zal hierna geinstalleerd worden (mocht je deze niet hebben). 

De Homey zal gaan zoeken naar de Shelly maar helaas werd hij niet gevonden. Dus heb hem handmatig geprobeerd toe te voegen, maar helaas lukte dit ook niet. Maar de aanhouder wint en na een paar keer gezocht te hebben werd hij gevonden. Heb dus even geduld.

Ik kan hem aan- en uitzetten en er zijn enkele bedieningsmogelijkheden. Goed om te melden is dat de Shelly nog steeds via de cloud communiceert en dat je de Shelly APP kunt blijven gebruiken. Dit kun je uiteraard ook uitzetten.

Installatie schermen:

Wij hebben een uitgebreide review gemaakt van deze module. Deze kun je hier vinden.

 

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.