Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

Energie:

Een nieuw gedeelte in de Homey is het energie gedeelte. Hierin kun je zien wat het huidige verbruik is van een apparaat. Handig om te zien waar je sluipverbruikers zitten. Als je een apparaat zoals een Fibaro Wall Plus gebruikt dan zal je automatisch het verbruik zien.

Er is meer..

Als nou een apparaat waarbij het verbruik niet wordt bijgehouden dan kun je dit toch regelen via de Homey. Je kunt namelijk het standby verbruik (uit stand) en aan verbruik invoeren. Handige feature.

Inzichten

Het inzichten gedeelte geeft inzicht in wat je apparaten allemaal doen. Je kunt bv zien wat de temperatuurverloop is. Dit gedeelte is zeer uitgebreid opgezet. Zo kun je terug in de tijd kijken, de grafieken exporteren, een CSV bestand van de data maken, alles verwijderen en het grafiektype veranderen.

Je kunt ook meerdere sensoren aanvinken om deze met elkaar te vergelijken, die je vervolgens kunt opslaan als een template. Ander goed punt is dat de data veilig lokaal wordt opgeslagen en hier dus geen derde partij bij kan. Hier kunnen andere controllers nog een voorbeeld aan nemen.

Het is jammer dat je de aan- en uit actie niet kunt inzien. Dat vind ik wel wat vreemd. Het is wel wenselijk om je variabele in te kunnen zien. Als we toch bezig zijn met de minpunten dan is het ook jammer dat deze grafieken niet in de APP zitten. Het is overigens wel mogelijk om een beperkte logging in te zien in de APP.

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs