Onze sponsor:

Review:

Homey Pro by Athom

433Mhz

De 433Mhz protocol onderscheidt zich vooral door de prijs. Zo kun je voor een paar euro al een temperatuursensor op de kop tikken. Het nadeel van deze protocol is dat het bereik beperkter is en geen terugkoppeling wordt gegeven of het signaal wel is aangekomen. Maar wil je wat geld besparen voor niet belangrijke zaken, dan is dit een prima oplossing. 

Wij hebben niet zo'n grote selectie van 433Mhz apparaten, maar ik zal er een paar toevoegen (welke op de HomeWizard worden gebruikt) en een paar uit het review pakket.

Home easy switch

Als eerste pakken we deze tussenstekker. In tegenstelling tot andere apparaten moet je het toevoegen aan de Homey via de afstandbediening doen. De Homey pakt dan als het ware het signaal op van de communicatie tussen de afstandbediening en de tussenstekker. Je kunt het toevoegen weer starten door het apparaat op te zoeken en de APP te installeren. Hierna wordt gevraagd om een knop op de afstandbediening (waaraan de tussenstekker is gekoppeld) in te drukken. Helaas gebeurt er niks, ook niet als ik de tussenstekker/afstandsbediening dicht bij de Homey houd. Dit lijkt dus niet goed te werken.

Nu geef ik mij niet zomaar gewonnen en controleer of er überhaupt een signaal wordt gestuurd. Dit kun je controleren door naar het developers gedeelte te gaan van de Homey. En daar zie ik dat er wel een signaal wordt gestuurd.

Maar na nog een paar keer proberen lukt nog niet. Ook alleen de afstandsbediening toevoegen gaat niet.

Installatie schermen:

Cresta Thermometer (TX320)

Dit is een zeer bekende en goedkope (€15,-) thermometer van Cresta. Om hem te installeren moest ik de weerstation APP installeren. Na even geduld werd hij gevonden. Helaas is 433Mhz niet zo betrouwbaar want na een tijd kwam het signaal al niet meer binnen.

Installatie schermen:

KlikAanKlikUit - Stekkerdoos schakelaar (ACD-1000)

Helaas dus nog niet zoveel succes met de 433Mhz apparaten. Tijd om er eentje te proberen, een tussenstekker, welke met de review kit wordt meegeleverd. Dit is een mooie compacte tussenstekker waar je een apparaat op kunt aansluiten van maximaal 1000W. Eens kijken of deze wél werkt. Dus we gaan weer naar apparaten en klikken op het plusje. Vervolgens zoeken we de stekker op, deze staat in het lijst. Na het toevoegen kan ik hem bedienen en reageert hij redelijk soepel op commando's.

Conclusie 433Mhz

Je ziet dat de Homey wel wat problemen heeft met de 433Mhz apparaten. Dit heeft zeker te maken met de protocol. Deze communiceert een kant op en vaak is het bereik niet even goed. 

Dit product is te koop voor:


399
Kopen
299
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Smart Home Hubs
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.