Onze sponsor:

Review:

09 juni 2022 | Niels Laan | Weerstations

Alecto Weather Station - WS-5500

Installatie:

Het installeren van dit weerstation is niet heel ingewikkeld. De eerste stap is om de binnen-unit te voorzien van stroom door de bijgeleverde adapter aan te sluiten. Je kunt als extra backup 3 AAA batterijen plaatsen. Deze zorgen ervoor dat er bij stroomuitval de gegevens worden bewaard.

Nu kunnen we door naar de buiten-unit. We moeten eerst alle losse onderdelen bevestigen. Dit zijn de regenmeter, windvanger en windrichtingsvaan. De eerste draai je erop zodat de markering rechtboven de unit zit. De windvanger draai je vast met een schroefje. De windrichtingsvaan kun je maar op 1 manier erop zetten en moet ook worden vast gemaakt met een schroefje. Zorg dat alles vrij kan bewegen (door er even tegen aan te blazen).

Buiten-unit plaatsten:

Nu kunnen we de buiten unit plaatsten. Zoals al gezegd heeft hij een ingebouwd zonnenpaneeltje om het geheel van stroom te voorzien. Als backup moeten we nog de batterijen plaatsen. Dit is wat we als eerste doen. Als tip wordt nog gegeven om lithium batterijen te gebruiken, omdat deze beter bestendig zijn tegen de kou.

De buiten-unit moet aan een paal worden vastgemaakt. Deze wordt niet meegeleverd. Zorg bij het bevestigen dat alles waterpas staat. Dit is vooral van belang voor de regen meter. Er zit een klein waterpasje ingebouwd naast de watersensor.

Je moet ook zorgen dat de unit (de pijl) naar het noorden wijst. Om hem te koppelen aan de binnen-unit moeten we een paperclip 3 seconden lang in de reset knop houden. De LED zal rood oplichten (4 seconden) en daarna elke 16 seconden gaan oplichten.

Controleer hierna of de waardes binnen komen. In de handleiding staat dat dit soms wel meer dan 1 dag kan duren tot alle waardes binnen komen. Heb dus even geduld.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Weerstations
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.