Onze sponsor:

Review:

09 juni 2022 | Niels Laan | Weerstations

Alecto Weather Station - WS-5500

Weather Underground:

Nu we alles geinstalleerd hebben kunnen het weerstation gaan koppelen aan Weather Underground. Hierdoor krijg je uitgebreide statistieken en maak je het mogelijk om alles te laten zien in je Smart Home systeem.

Stap 1:

De eerst stap is om te kijken of je router op WPA2-PSK-AES encryptie staat. Dit is bij de meeste routers standaard dus waarschijnlijk hoef je hier niks aan te veranderen.

Maak vervolgens verbinding met je eigen 2,4GHz netwerk.

Stap 2:

Nu moeten we de WSView APP gaan downloaden deze is er voor iOS en Android. Nadat wat toestemmingen en stappen kom je in het openingsscherm, waarna we op next drukken. We selecteren vervolgens de WS-5500 (zorg dat deze aan staat). Nu moeten we een hotspot maken van de WS-5500. Dit kun je doen door de 5 seconden lang de WIND en PRESSURE te gelijk in te drukken. Het WiFi icoon zal dan gaan knipperen met de tekst M-B. Klik hierna op next.

Stap 3:

Nu staat het scherm als een hotspot en moeten we onze telefoon hiermee gaan verbinden. Dit kun je doen door de scan knop te gebruiken en je eigen netwerk te selecteren en het juiste wachtwoord op te geven. 

Sla dit geheel vervolgens op en verbind in het volgende scherm. Nu moeten we de WiFi van het weerstation selecteren en enkele keren op next klikken.

Stap 4:

Nu we alles ingesteld hebben, en de WS-5500 verbonden is met ons netwerk, kunnen we hem koppelen aan Weather Underground.

Account aanmaken WU:

Installatie in WS view:

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Weerstations
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.