Onze sponsor:

Review:

05 december 2017 | Niels Laan | Danalock, Slimme sloten

Danalock v3 (Z-Wave plus + BT)

Installatie op de ZipaTile/ZipaBox:

De volgende controller is de ZipaTile van Zipato. De Danalock v2 werkt altijd prima en alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig. We gaan bekijken of dit bij de nieuwe versie ook zo is. Het toevoegen kun je starten door in te loggen op de ZipaTIle en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "Add new device" en hierna op Z-Wave. De toevoegen procedure zal worden gestart om het toevoegen te starten op de slot moet je een pinnetje in het gaatje van de bovenkant drukken. Het slot zal dan groen oplichten en hierna gaan knipperen.

Het slot werd gevonden door de ZipaTile en zie hem verschijnen op het Dashboard. Het open en sluiten gaat prima. Helaas ontbreken de configuratie mogelijkheden, deze zul je dus handmatig moeten toevoegen (zie verder op in dit artikel). Het valt mij ook op dat er een keypad paneel bij komt. Momenteel kan ik hier nog niks mee maar Danalock werkt aan een mogelijkheid om deze als losse module toe te voegen. Ik gok dat de communicatie dan via het slot verloopt, vandaar dat wij hem nu al zien.

Zorg trouwens dat het toevoegen dicht bij de controller gebeurd.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Opties rule creator:

Sensor:

Actie:

Voorbeeld regel:

Ik wil graag als regel dat mijn deur elke avond automatisch op slot gaat. Dit is eenvoudig te maken door in een puzzel de scheduler te gebruiken en als ACTION de Danalock op slot te zetten.

Conclusie ZipaTile:

Zipato heeft de integratie van dit slot iets minder mooi gedaan dan de vorige versie. Bij deze waren alle configuratie mogelijkheden aanwezig en zie ik ook een net icontje.

Wat ik wel een beetje mis is dat het slot zomaar opengedaan kan worden. Hiermee bedoel ik als je per ongeluk via de APP het knopje indrukt dat dan het slot meteen open gaat. Misschien een extra melding zou geen kwaad kunnen. Dit geldt trouwens ook bij andere controllers.

Dit product is te koop voor:


169
Kopen
199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten