Onze sponsor:

Review:

31 juli 2017 | Niels Laan | Fibaro, Bewegingsensoren

Fibaro Motion Sensor (Z-Wave Plus)

Installatie op de Vera (Plus/Edge):

De motion sensor toevoegen op de Vera gaat door naar je apparaten te gaan en voor "add device" te kiezen. Vervolgens zoek je op Fibaro en selecteer je de Fibaro 3 in 1 sensor. Hierna maak je de sensor open. Dit kun je doen door hem te draaien. Vervolgens verwijder je het lipje bij de batterij en druk je 3x op het toevoegen knopje welke boven de batterij zit. Hij zal blauw oplichten. Als het toevoegen is gelukt zal hij bij je apparaten verschijnen. Het kan even duren tot de licht-, temperatuur- en batterij waardes zichtbaar worden.

Vervolgens kun je hem dicht maken door de 2 stipjes op de juiste plek te draaien. Op hangen op de juist plaats gaat door de bijgeleverde beugel aan de muur te schroeven. Je kunt ook de sticker gebruiken maar deze vind ik niet zo goed plakken.

Installatie schermen:

Dashboard:

Scene:

We willen graag dat in de gang een lamp aangaat als ik voorbij de sensor loop en er een bepaalde lichtsterkte is. Daarom wil ik een aparte flow hebben voor de lichtsterkte zodat ik deze in meerdere regels kan gebruiken. Ik maak dus eerst deze regel.

Zoals al gezegd wil ik deze voorwaarden op meerdere plekken kunnen gebruiken. Daarom maak ik eerst een virtuele sensor aan voor het regelen van de lichtsterkte (Sunset/Sunrise). Hierna maak ik de volgende scenes:

Om de sensor aan te zetten:
ALS LUX waarde lager is dan 1 lux
DAN Virtuele sensor > AAN

Om de sensor uit te zetten:
ALS LUX waarde hoger is dan 1 lux
DAN Virtuele sensor > Uit

Vervolgens maak ik de scene om de lamp aan te zetten:

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.