Onze sponsor:

Review:

Heatit Z-Push Button 8

Je kunt op verschillende manieren scene's opstarten om bv al je lichten in je woonkamer tegelijk aan te zetten. Vandaag behandelen we de old fashion wandschakelaar. Alleen is deze schakelaar nét even wat slimmer.

Met deze Z-Push button kun je met 1 druk op de knop al je lampen in de woonkamer aan- of uitzetten. Deze knop communiceert via de controller met de Z-Wave Plus protocol. Naast het communiceren via je controller is er ook een mogelijk om hem rechtstreeks aan een andere Z-Wave module te koppelen. Later meer hierover.

Je krijgt met deze wandschakelaar maar liefst 8 knoppen en de mogelijkheid om deze 1x, 2x en lang ingedrukt te houden. In totaal dus 8 x 3 = 24 mogelijkheden. Het fijne van dit product is dat er geen technische kennis nodig is om hem in te bouwen. Hij werkt namelijk via een knoopcel batterij (CR2450) dus installatiedraden trekken en aansluiten is niet nodig.

Aan de voorkant zit een ledje, welke oplicht als je de schakelaar bediend. Tevens wordt deze gebruikt voor het toevoegen.

"Sluit mooi aan"

Wat vaak vervelend aan dit soort oplossingen is dat hij niet netjes aansluit op je bestaande schakelmateriaal. Je krijgt dan van die rare verschillen wat natuurlijk zonde is. Deze Heatit kun je in je bestaande schakelmateriaal plaatsen. Hierdoor krijg je een mooie uniforme uitstraling. Je kunt hem ook gewoon los ophangen omdat er ook een frame wordt meegeleverd. Het ophangen kan trouwens met het bijgeleverde dubbelzijdig tape of met 2 schroeven.

Hij is te koop voor €59,95

Wat krijg je:

- Achterplaat
- Afdekraam
- Z-Push button 2
- Handleiding
- Dubbelzijdig tape
- 2 schroeven
- CR 2450 batterij

Uiterlijk:

Grootte:

Concurrentie:

Veelgestelde vragen:

In welk schakelmateriaal is deze button in te bouwen?
Je kunt hem plaatsen in de standard Elko, Schneider Exxact en Gira System 55. Daarnaast kun je hem ook los plaatsen d.m.v. de bijgeleverde dubbelzijdige sticker of vast schroeven.

Welke klik mogelijkheden zijn er allemaal?
Je hebt 8 knoppen met de volgende acties:  1x klikken, 2x klikken en 1x lang ingedrukt houden en loslaten.

Hoe wordt deze button van stroom voorzien?
Via een knoopcel batterij (CR2450)


Direct koppelen Z-Wave apparaten:

Deze Z-Push button kan ook direct gekoppeld worden aan een andere Z-Wave apparaat. Hierdoor loopt de communicatie niet meer via de controller. Voordeel hiervan is dat de communicatie/reactie tijd veel sneller is. Nadeel is dat je geen uitgebreide regels kan maken. Je kun dit met de volgende stappen voor elkaar krijgen:

- Hou je knoppen (I) en (O) 3 seconden lang ingedrukt tot de LED oplicht
- Druk vervolgens binnen 7 seconden op de (I) knop
- Start binnen 10 sec. de toevoegen procedure bij je Z-Wave apparaat wat je wilt toevoegen
- Indien het gelukt is zal de LED 5x gaan knipperen op de button

Wij zullen deze button gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.