Onze sponsor:

Review:

Home Assistant

Er komen steeds meer domotica-controllers om je huis slimmer te maken. Deze controllers zijn in 2 groepen te verdelen; de open source (gratis) oplossing en de kant-en-klaar systemen. We gaan een review maken van de eerste categorie: een open source oplossing genaamd Home Assistant (HASS).

Met Home Assistant (HASS) kun je je huis gaan automatiseren. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat automatisch je lampen aan gaan als je een kamer binnen loopt of dat je verwarming lager gaat als je niet thuis bent. Daarnaast kun je via een APP je lampen, tv en stereo op afstand bedienen. 

Home Assistant is een open source software pakket welke je op een systeem (computer) moet installeren. Het makkelijkst is om hiervoor een Raspberry PI te gebruiken. Dit is een mini computer waar HASS prima op draait. De volgende RPI's worden ondersteund:

Raspberry Pi Zero
Raspberry Pi Zero W
Raspberry Pi 1 Model B
Raspberry Pi 2 Model B
Raspberry Pi 3 Model B and B+ 32bit
Raspberry Pi 3 Model B and B+ 64bit (beta)
Tinkerboard (Beta)
Odroid-C2 (Beta)

"Open source home automation that puts local control and privacy first"

De software onderscheid zich door dat alles lokaal op je eigen computer blijft draaien (en dus niet via de cloud) en dat ze jouw privacy op de eerste plek zetten. Dus ideaal voor mensen die niks willen delen met de buitenwereld. De software is open source wat o.a. inhoud dat iedereen de code kan inzien. En zelfs helpen ontwikkelen behoord tot de opties.

HASS is al meer dan 4 jaar op de markt en ontwikkeld door Pascal Vizeli. De interface is ontworpen door Paulus Schoutsen en BRUHAutomation. Hij (zij) is gratis te downloaden via de website van Home assistant. Hierdoor kun je op een goedkope manier je huis slim maken.

Dit product is te koop voor:


€ 80
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs