Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Conclusie:

Deze nieuwe sensor van Neo Coolcam is een 5 in 1 sensor. Je krijgt naast een beweginssensor, een temperatuursensor, lichtsensor en luchtvochtigheidsensor. De laatste sensor is er eentje om te detecteren of het klepje aan de achterkant is los gehaald. Dit is een extra sabotage alarm, hierdoor is de sensor ook geschikt om te gebruiken in je alarm opstelling.

Hij werkt via de Z-Wave plus protocol en is voorzien van de nieuwe 700 chip. Hierdoor reageert hij sneller, is hij beter beveiligd en gaat hij zuiniger om met de batterij. Je controller moet dit uiteraard wel ondersteunen.

Hij kan gevoed worden door twee CR123A batterij of via USB. Er wordt hiervoor een kabel meegeleverd, de adapter moet je zelf regelen. Dit kan een standaard USB adapter zijn.

Hij is wat groot met zijn 68x56x56mm t.o.v. de concurrentie waardoor je hem iets minder opvallend kan ophalen. Er wordt een beugel meegeleverd waar mee je hem gemakkelijk kunt bevestig.

Het sabotage alarm werkt niet op alle controllers en bij de Homey werkt er helaas helemaal niks. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Neo Coolcam.

Hij is te koop voor rond de € 33,00.

 

5 sensoren in 1
Voelt solide aan
Voeding mogelijk via USB
Prijs

Werkt nog niet 100% met elke controller
Wat aan de grote kant

Getest met:
Homey, Firmware 7.01, APP Neo Coolcam: 2.1.10
Fibaro HC2, firmware 4.170
Fibaro HC3, firmware 4.170


Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren