Onze sponsor:

Review:

31 augustus 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo Coolcam Motion Sensor (5in1)

Installatie via Fibaro Home Center 3:

Om deze sensor te installeren loggen we als eerste in op de webinterface van de HC3. We gaan vervolgens naar "settings" en dan "devices". Hierna draaien we het klepje van de sensor aan de  achterkant los en verwijderen de lipjes bij de batterijen.

Nu klikken we op het plus en selecteren Z-wave. We drukken we het knopje van de sensor net zolang in tot de LED wit wordt. We laten vervolgens het knopje weer los. Wacht niet tot de LED weer helemaal uit is want dan zal het toevoegen niet lukken.

Nu gaat de LED blauw knipperen en vervolgens wordt hij rood. Ik zie dat hij gevonden wordt door de HC3 en zie hem na eentje bij mijn apparaten.

 

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Je krijgt een bewegingsmelder, temperatuur-, licht- en luchtvochtigheidssensor. Bij beweging licht de LED blauw op, dit kun je overigens ook uitzetten via de parameters (zie hier). De temperaatuursensor geeft een waarde van 26,2 graden terwijl mij gekalibreerde sensor (welke er naast staat) 27,1 graden geeft. Hij is dus redelijk nauwkeurig.

Scene mogelijkheden:

Je krijgt onderstaande opties tot je beschikking om een scene te maken.

Voorbeeld scene:

We maken een scene waarbij als er beweging wordt gedetecteerd en de lux waarde lager is dan 5 de lamp in de hal aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 33
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren