Onze sponsor:

Review:

30 november 2018 | Niels Laan | Nest, Thermostaten

Nest Thermostat E

Conclusie:

Deze thermostaat doet wat hij moet doen en dat is de temperatuur regelen in je huis. Hij is strak vormgeven en valt hierdoor niet zo op in je interieur zeker als je dit vergelijkt met zijn grote broer. De slimme zaken doen goed hun werk, waardoor je na een tijd geen omkijken meer hebt naar je temperatuur in huis. Door de rapporten krijg je een aardig inzage in je verbruik en wanneer en hoe vaak je verwarming aan is geslagen. Heel uitgebreid is dit niet maar zal voor de gemiddelde gebruiker voldoende zijn. Mocht je echt een statistieken freak zijn dan kun je door middel van de API een hoop gegevens uit de Nest krijgen. Door deze API is er ook een goede integratie naar diverse domotica systemen zoals de Homey, Vera en Home Center 2. Door deze koppeling kun je de thermostaat natuurlijk nog slimmer maken.

Het uiterlijk is even wennen door zijn witte matte look maar zal hierdoor in de meeste huishoudens onopvallend geplaatst kunnen worden. Het display is in het donker prima af te lezen, maar overdag is het soms lastig te zien wat de ingestelde temperatuur is. De heatlink moet officieel op de plek van de oude thermostaat gehangen worden. Persoonlijk ziet deze er netjes uit maar geeft mij toch maar een oude vertrouwde thermostaat. Aan de andere kant kun je de thermostat E bijna overal neer zetten wat dan ook wel weer een voordeel kan hebben. Dit zal voor iedereen anders zijn.

De slimme zaken zitten goed in elkaar waardoor je zeker wel energie kunt besparen. Ik heb zelf de Nest v3 al een tijd in gebruik en merk duidelijk dat mijn gasrekening lager is geworden. De APP werkt zeer fijn zeker als je meerdere Nest producten hebt.

De prijs van € 219,- maakt hem net iets goedkoper (€ 30,00) dan de vorige versie. Vergeleken met de concurrentie is het niet de goedkoopste oplossing.

 

Dus: Zoek je een slimme thermostaat? Dan is de Nest Thermostat E een goede oplossing.

Je kunt de thermostaat overal neerzetten waar je wilt
Standaard schema en automatisch binnen 1 week een opmaat schema
APP zit goed in elkaar en reageert snel
API/koppeling met andere systemen

Niet de goedkoopste
Thermostaat kan niet aan muur bevestigd worden
Heatlink moet op de plek oude thermostaat 
Geen API beschikbaar

Test uitgevoerd met software versie: 5.9.1-6
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaten