Onze sponsor:

Review:

27 april 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Flush 2 relay (ZMNHBD1)

Concurrentie:

De grootste concurrent van de Qubino is de Fibaro Double Relay Switch 2. Hierbij wint de Qubino qua formaat omdat deze net even wat kleiner is en geen hobbel heeft bij de aansluitpunten. De Qubino Flush 2 Relay is over het algemeen net even wat goedkoper dan de Fibaro variant (tussen de 4 a 6 euro). De Fibaro heeft als voordeel dat hij een scene functie heeft waardoor je bv bij een dubbele klik een scene op kunt starten. Aan de Qubino kan maximaal 920 W per input worden aangesloten dit is bij de Fibaro variant 1430 W (maximaal 2200 W in totaal). Aan de Qubino module kun je een externe temperatuursensor aansluiten dit is bij de Fibaro niet mogelijk.

Het toevoegen van de Fibaro is net even wat gemakkelijk omdat je de status via een LED kunt uitlezen. 

Als laatste voordeel voor de Fibaro wil ik opmerken dat het vastzetten van de installatiedraden een stuk beter gaat dan bij de Qubino variant. Je kunt ze net even wat vaster zetten wat wel een prettige gedacht is.

Zoals je kunt lezen heeft de Fibaro Double Switch 2 net even wat meer plus punten dan de Qubino. Gaat het puur om de prijs dan kun je beter voor de Qubino gaan.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars