Onze sponsor:

Review:

27 april 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwschakelaars

Qubino Flush 2 relay (ZMNHBD1)

Installatie via de Homey:

Als eerste is het zaak om de installatiedraden op de juiste manier aan te sluiten. Hiervoor wordt een schema bijgeleverd. Als je deze hebt aangesloten, log je in op je Homey. Je gaat vervolgens naar de apparaten en klikt op de (+). Hierna moet je Qubino APP installeren (als dit dit niet al gedaan hebt) en de Qubino Flush 2 relay (ZMNHBD1) opzoeken. Let op dat je de juiste versie pakt (er zijn er namelijk 2). De controller zal nu in de leerstand gezet worden. Omdat je de module al van stroom hebt voorzien zal hij automatisch gevonden worden, mocht dit niet het geval zijn dan moet je de (S) knop op de module 2 seconden lang ingedrukt houden.

Hierna werd hij gevonden en geïnstalleerd. Er zijn 2 schakelaars met: aan en uit, totaal verbruik en huidige verbruik. Er is ook 1 schakelaar welke als hoofd dient, hiermee kun je alles aan of uitzetten, tevens vind je hier de temperatuurmeter. Via de configuratie zijn de parameters te beheren. Dit scheelt weer zoeken in de handleiding.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Voorbeeld flow:

Je kunt natuurlijk van alles doen met deze schakelaar. In mijn voorbeeld laat ik zie als ik de Qubino aanzet er ook een andere lamp wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars